Cazul crimelor din Onesti. Seful SIAS, chemat sa dea primele declaratii in calitate de suspect la sediul Parchetului instantei supreme


Potrivit stiripesurse.ro, seful SIAS, Alexandru Scurtu, este chemat la sediul Parchetului instantei supreme pentru a de primele declaratii in calitate de suspect. Ancheta va stabili cine se face vinovat de lipsa interventiei in cazul Onesti.

Acesta ar fi fost citat la audieri pentru luni în dosarul în care este suspect alături de alți trei șefi din Poliția Română pentru presupuse fapte de abuz în serviciu.

Este vorba despre modalitatea în care poliția a acționat când doi muncitori au fost sechestrați și uciși de un bărbat la Onești pe fondul unei neînțelegeri a agresorului cu statul legată de un apartament.

Dosarul deschis încă din 2021 și vizeaza neglijența în serviciu și a fost conexat cu cel ce vizează abuzul în serviciu al liniei de comandă din poliție, fapte sesizate de catre familiile victimelor de la Onesti.


La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”, susţin procurorii. Inculpatul a intrat în apartamentul în care se aflau cei doi muncitori, angajaţi ai firmei care avea în proprietate locuinţa, pe care i-a ameninţat şi i-a legat cu clemele din plastic. Apoi, a încuiat uşa, folosind cheile ce se aflau în yală.

În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. După ce au constatat că inculpatul a agresat victimele, poliţiştii au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil. Din nefericire, cele doua persoane au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.