Şeful ISJ Bacău, în urma anchetei în cazul elevei moarte: Personalul liceului nu are nicio vină

0

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău consideră că personalul de la Colegiul „Anghel Saligny” nu are nicio vină în cazul elevei care a murit după ce a căzut de la etajul internatului unde statea, în condiţiile în care, în urma anchetei, s-a constatat că angajaţii liceului şi-au respectat atribuţiile.

Personalul de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău a fost găsit nevinovat de către comisia de anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) în cazul elevei de 15 ani care a murit după ce a căzut de la câţiva metri înălţime în timp ce încerca să coboare de la fereastra camerei de internat unde era cazată legând mai multe cearşafuri pentru a se prinde de acestea. Conducerea ISJ Bacău a constatat că angajaţii liceului unde a avut loc tragedia au respectat regulamentul intern în ceea ce priveşte funcţionarea internatului, instrucţiuni care ar fi fost însuşite atât de eleva de 15 ani, cât şi de părinţii acesteia, care au şi semnat de luarea la cunoştinţă.

„Am definitivat verificarea tuturor colegilor mei de la Colegiul „Anghel Saligny” în activitatea desfăşurată la căminul liceului. Nu s-a găsit nicio hibă astfel încât pot să afirm că personalul liceului nu are nicio vină. Atât eleva de 15 ani, cât şi părinţii acesteia au luat la cunoştinţă de regulamentul intern, au şi semnat un parteneriat, cu ora la care se închide uşa de intrare (n.r.-21.00) şi cum este permis accesul în cămin. Supraveghetorul de noapte a trecut pe la camera fetelor cu zece minute înainte de producerea incidentului. Vă daţi seama că nici acesta nu poate să intre peste eleve în dormitoare pentru că nu ar fi ceva normal, fetele trebuind să se odihnească. De aceea, cred că personalul liceului nu putea să facă mai mult pentru a preveni tragedia”, a declarat, marţi, inspectorul general al ISJ Bacău, Theodora Sotcan, citata de agentia de stiri Mediafax.

În urma incidentului de la Liceul „Anghel Saligny” Bacău, oficialii ISJ vor lua în calcul şi varianta de a pune gratii la geamurile căminului pentru a nu mai permite astfel elevilor să iasă pe fereastră din internat. O elevă în clasa a IX-a, fata de 15 ani a murit, luni, la spitalul din localitate, după ce, în cursul nopţii de joi spre vineri, a căzut de la etaj în timp ce încerca să coboare de la fereastra camerei de internat unde era cazată împreună cu o colegă de cameră, acestea legând mai multe cearşafuri între ele pentru a putea coborî pe fereastră de la etajul al doilea al clădirii. După ce a ieşit pe fereastră şi a reuşit să coboare un etaj, eleva de 15 ani nu a mai avut puterea să se ţină cu mâinile de cearşafuri şi a căzut de la câţiva metri înălţime.

Citeste mai multe AICI

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.