Seful ISCIR Bacau a fost trimis in judecata de DNA Suceava

0

Iulian Sugaru , seful ISCIR Bacau ( Inspectoratului de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune şi Instalaţiilor de Ridicat), va fi anchetat si judecata pentru luare de mita de la patronul Mihai Florinel Catrinar din Gura Humorului. Pentru o mita de 2500 de lei , el risca pana la 15 ani de inchisoare.

Conform rechizitoriului înaintat ieri Tribunalului Suceava, după stabilirea şi acceptarea primirii sumelor de bani, Iulian Şugaru a emis către SC Protect Construct SRL din partea ISCIR – Inspectoratul Teritorial Bacău, avizele pentru trei examene de stivuitorist pentru SC RAI 88 SRL, SC SELGROS România SRL – magazin Suceava şi SC Egger România SRL Rădăuţi, acestea fiind semnate în data de 31.05 2011 de către Iulian Şugaru, conducător al instituţiei. Pentru aceasta, Şugaru a primit de la Mihai Florinel Catrinar suma de 2500 de lei, sumă ce fusese de altfel convenită în data de 31 mai, pentru cele trei cursuri organizate în luna iunie 2011, cu un număr de 61 de cursanţi şi pentru care au fost susţinute examenele în datele de 14,15 şi 20 iunie 2011.

Iulian Şugaru a fost prins în flagrant de către procurii anticorupţie la data de 25 iulie 2011, după ce a primit de la Catrinar suma de 2.500 lei, representând o parte din banii pretinşi. Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior Şugaru a fost arestat de Tribunalul Suceava pentru 29 de zile. Curtea de Apel a confirmat la recurs mandatul de arestare, respingând cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive, cu cea de a nu părăsi localitatea sau ţara.

Curtea de Apel Suceava a decis ca Iulian Sugaru sa fie arestat preventiv 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.