Seful CNAIR spune ca Umbrarescu va deschide cel putin doua loturi din Autostrada Moldovei A7 in anul 2024

0

Umbrarescu ar putea deschide cel puțin două dintre cele patru loturi ale Autostrăzii Moldovei (A7), pe secțiunea Buzău-Focșani, până la finalul anului viitor, conform declarației șefului CNAIR, Cristian Pistol. Într-un interviu acordat publicației Gândul, Pistol a subliniat că, în plus față de loturile Pizzarotti-Retter și Trace-Coni de pe secțiunea Ploiești-Buzău (în total 49 de kilometri), în anul 2024 se așteaptă deschiderea a cel puțin două dintre loturile de pe tronsonul Buzău-Focșani.

Pistol nu a menționat care loturi au șansele cele mai mare pentru deschidere, însă loturile de la capete, 1 și 4 sunt și cele mai scurte ca lungime, 5 și 10 kilometri. Chiar dacă are doar 4,6 km., lotul 1 Buzău-Vadu Pașii include un pod cu o lungime semnificativă : 1360 metri. Pentru toate cele 4 loturi, stadiile fizice de execuție potrivit raportului CNAIR sunt cuprinse între 18 și 21 %.

,,Sunt convis că pe următoarea secțiune, de la Buzău la Focșani, cel puțin două loturi vor fi gata anul viitor. Termenele de finalizare nu sunt așa de scurte. Mobilizarea este una foarte bună. Păcat că am avut și un necaz pe această secțiune. Să fim mai atenți cu toții ca să nu se mai producă astfel de evenimente negative cu pierderi de vieți omenești. Antreprenorul e serios. Condițiile să circulăm și pe această secțiune de autostradă sunt mari.” a transmis Cristian Pistol.

Articolul integral pe economedia.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.