VIDEO : Seful Centrului Regional de Tranzit Bacau al Postei Romane, arestat pentru frauda cu carduri


Claudiu George Cocrea, seful centrului regional Bacau – Iasi – Nord Est de la Posta Romana , fiul fostului deputat PRM si consilier al directorului Compania Posta Romana , a fost arestat azi-noapte de DIICOT. Acesta este anchetat intr-un dosar privind frauda cu carduri.

Vila Claudiu George CocreaComunicat Politia Bacau

seful Centrului Regional de Tranzit Bacau al CN Posta Romana a fost ridicat azi-noapte de DIICOT, pentru a da explicatii in legatura cu niste tranzactii cu carduri, anunta MEDIAFAX. George Cocrea este fiul fostei deputate PRM de Bacau Olguta Cocrea.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează, în această dimineaţă, 14 percheziţii, la locuinţele mai multor persoane suspectate că au efectuat retrageri frauduloase de bani folosindu-se de instrumente de plată electronică falsificate. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de ordinul milioanelor de euro.

Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bacău şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, beneficiind de suportul informativ al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.G.I.P.I., efectuează 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacau, Neamţ, Vâlcea, Suceava, Harghita şi în municipiul Bucureşti, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice, respectiv deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

La acţiune participă şi ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Braşov, poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău şi I.P.J. Neamţ, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi.

În fapt, se reţine că membrii grupării acţionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizată fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card şi falsificarea instrumentelor de plată electronică.

Suspecţii efectuau apoi retrageri frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane, prejudiciul produs prin activitatea infracţională fiind de ordinul milioanelor de euro.

Astfel, numai în perioada august-octombrie 2011, a fost retrasă suma de 500.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacau vor fi conduse 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare olandeze.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.