Sefii Ocolului Silvic Manastirea Casin retinuti pentru 24 de ore pentru mita , santaj si spalare de bani


Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au dispus, in urma flagrantului organizat, la data de 27.09.2011, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor DANILA IOAN (sef al Ocolului Silvic Manastirea Casin) si BOGHICI IOAN (sef de district in cadrul aceluiasi ocol silvic) sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, santaj si spalare de bani .

Totodata, procurorii au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatilor. Magistratii Tribunalului Bacau si-au insusit propunerea procurorilor si au dispus arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, in baza unei intelegeri prealabile si in virtutea functiilor publice detinute in cadrul ocolului silvic, prin santaj, cei doi inculpati au pretins si au primit dreptul de exploatare silvica a materialului lemnos din doua partizi. Trebuie mentionat ca acest drept era obtinut legal, prin licitatie publica, de catre denuntatorul D.C.G..

Materialul lemnos rezultat era valorificat prin intermediul unei societati comerciale detinute prin persoane interpuse (nora sefului de ocol si, anterior, sotiile ambilor inculpati) de catre aceiasi doi inculpati, dupa ce, cu prilejul activitatii de marcare a arborilor, nu era evidentiata intreaga masa lemnoasa de exploatat.

Procedeul era folosit in scopul disimularii provenientei ilicite a materialului lemnos si a sumelor de bani rezultate din comercializarea acestuia, intrucat cei doi inculpati nu puteau desfasura activitati comerciale in domeniul silvic, avand in vedere functiile pe care le detineau in cadrul unui ocol silvic de stat si interdictia legala existenta in acest sens.

Cercetarile continua in cauza, fata de cei doi inculpati si sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, de taiere ilegala de arbori si de sustragere de arbori din fondul forestier national.

Sursa : euroavocatura.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.