Sediul viitoarei Primării, mutat de la Hotelul Moldova în Parcul Catedralei

0

Decizia a fost luată în urma unor discuții cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), care a opinat că actualul amplasament, în parcarea Hotelului Moldova, nu este potrivit pentru construirea viitorului sediu al Primăriei Bacău. Conducerea municipalității s-a reorientat spre terenul pe care se află fostul Teatru de Păpuși, imobil într-o avansată stare de degradare. 

Parc Catedrala sediul Primariei BcAnunțul privind relocarea viitorului sediu al Primăriei Bacău a fost făcut chiar de Romeo Stavarache, la ultima conferință de presă. Edilul a declarat că va avea o întâlnire cu deputatul Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, pentru a discuta – între altele – pe marginea situației în care se află terenul de la fostul Teatru de Păpuși.

„Ordinul Arhitecților a ajuns la concluzia că locația de la Hotelul Moldova nu este adecvată. În principiu ei au dreptate, este o idee bună. Nu vă pot da un răspuns pe moment, vom vedea ce va rezulta în urma discuțiilor cu domnul Vainer. Ne dorim ca acel imobil insalubru să dispară din oraș”, a spus Stavarache.

Municipalitatea Bacău a organizat, în urmă cu mai mult timp, un concurs de soluții privind arhitectura viitorului sediu al Primăriei. Terenul pe care urma să fie construit sediul se află în fața Hotelului Moldova, zonă în care edilii au identificat peste 2000 mp liberi de sarcină. Dotat cu un premiu de 10.000 lei, concursul a atras mai mulți proiectanți, lucrările acestora fiind expuse pe holurile Centrului de Afaceri și Expoziții.

Pe fondul criticilor exprimate de OAR, conducerea Primăriei s-a reorientat către zona Parcului Catedralei, unde acum este vizat amplasamentul de la fostul Teatru de Păpuși. Stavarache nu a dezvăluit dacă Primăria va încerca să cumpere respectivul imobil de la proprietar, lăsând de înțeles că soluția optimă se va degaja în urma discuțiilor cu reprezentanții acestuia.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.