Sediul BCR din Bacău, scos la vânzare. Cât costă clădirea care putea fi sediul Primăriei Bacău

0

Banca Comercială Română a anunțat că își pune în vânzare sediul central din Bacău, situat pe strada 9 Mai, pentru suma de 1.775.800 de euro. În 2019, Primăria Bacău a luat în considerare achiziționarea clădirii, dar a decis ulterior să opteze pentru fostul sediu al Societății de Investiții Financiare (SIF).

În urmă cu patru ani, au existat tatonări cu Primăria Bacău pentru achiziționarea acestui imobil construit între anii 1991 – 1993.

„Clădire de birouri, situată în municipiul Bacău, formată din două corpuri principale cu regim de înălțime S+P+2E, doua constructii anexe cu regim de înaltime, parter și terenul aferent, teren asupra căruia proprietarul clădirii detine un drept de concesiune și închiriere (suprafata totală teren 3323 mp din care suprafața de 2526 mp, concesionată de Primăria Municipiului Bacău iar diferența închiriată/concesionată de la diverse persoane fizice). Tranzacția de vânzare a acestei proprietăți implică și închirierea unei suprafețe către actualul proprietar.”, se arată într-un anunț pe un site de imobiliare.

Faptul că proprietatea BCR, membră a Erste Grup, este de vânzare a fost confirmat și de angajat al Cerved Property Services, care are spre vânzare mai multe proprietăți în România. 

Suprafața construită a sediului central BCR este de 4.832 de metri pătrați iar prețul de vânzare al unui metru pătrat util este de 440,1 euro, ceea ce face ca prețul final pentru achiziționarea acestei proprietăți să fie de 1.775.800 euro, informează adevărul.ro.

Clădirea a fost dorită de Primăria Bacău

Printre cei interesati de imobilul BCR s-a numărat și Primăria Bacău, care însă a preferat în cele din urmă sediul SIF Moldova. În urmă cu patru ani, Banca Comercială Română a trimis o adresă către Primăria Bacău, de prezentare a imobilului central, în vederea vânzării. Consiliul Local Bacău a aprobat demararea demersurilor pentru achiziționarea imobilului, dar inițiativa a eșuat.

Recent, Consiliul Local Bacău a aprobat închirierea cu pana la 60.000 de euro pe lună a sediului fostei SIF Moldova, actuală Evergent Investments, în care va funcționa Primăria Bacău și instituțiile subordonate.

Costul de achiziționare a sediului BCR din Bacău este echivalentul a doi ani și cinci luni de chirie la SIF Moldova.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.