Sectorul de drum Ploiesti – Pascani va fi construit la profil de autostrada si nu de drum expres

Drumul de mare viteza Ploiesti – Pascani va fi construit in regim de autostrada si nu de drum expres, cum era prevazut pana acum. Anuntul a fost facut de CNAIR si este rezultatul unui studiu de trafic

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Elaboratorii studiilor de fezabilitate pentru obiectivul general „Drum de mare viteză Ploiești -Pașcani”, sub coordonarea Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN, au finalizat Studiul de Coridor având ca scop analiza comparativă între Autostradă și Drum Expres, anunță CNAIR. Analiza realizată prin Modelul Național de Transport, aprobat de către JASPERS si MTIC, a avut la bază prognozele de trafic la nivelul rețelei naționale oferind date esențiale pentru stabilirea si fundamentarea categoriei de drum. În urma rulării tuturor scenariilor în cadrul Modelului Național de Transport a rezultat ca variantă optimă implementarea la profil de autostradă a întregului sector Ploiești – Pașcani.

Studiul menționat urmează a fi supus analizării si aprobării JASERS si va sta la baza documentației necesare accesării fondurilor europene nerambursabile pentru faza de execuție a obiectivului, mai spun reprezentanții CNAIR. În prezent, prima porțiune din A7 Ploiești – Pașcani se construiește la Bacău. 16 kilometri din cei 31 de kilometri ai Centurii Bacău sunt la profil de autostradă și fac parte din viitoarea șosea de mare viteză care va lega Capitala de Moldova.

Sursa: economica.net

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here