Sectiile de vot se deschid la 7 si se inchid la 22. Cum afli unde votezi

0

Secțiile de votare se vor deschide astazi, la ora 7:00. Aproape 19 milioane de români sunt așteptați să își aleagă primarii, președinții Consiliilor Județene și deputații din Parlamentul European. Votarea va începe la ora 7:00 și se va încheia seara la ora 22:00. Cei care vor merge la urne duminică vor primi cinci buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru Consiliul Local, unul pentru președintele Consiliului Județean, unul pentru consilierii județeni și unul pentru Parlamentul European.

Fiți foarte atenți după ce ați ștampilat buletinele de vot și ieșiți din cabina de vot, deoarece vor fi cinci urne diferite, câte una pentru fiecare buletin. Verificați cu atenție înainte de a introduce buletinul în urna corectă.

Dacă la ora 22:00 vor mai fi oameni care așteaptă la coadă lângă secțiile de votare, programul poate fi prelungit până la miezul nopții. „Președintele secției de votare poate decide prelungirea votării până la ora 23:59, când sistemul electronic de înregistrare la vot va fi închis automat,” a explicat Toni Greblă, președintele AEP.

La alegerile locale se poate vota doar în localitatea de domiciliu, adică acolo unde aveți adresa din buletin. Puteți vota și în localitatea de reședință, dacă aveți o viză de flotant obținută cu cel puțin 60 de zile înainte de alegeri, adică până pe 10 aprilie cel târziu.

Unde votezi pe 9 iunie. Cum afli la ce sectie esti arondat

Alegătorii care nu știu unde trebuie să voteze pe data de 9 iunie pot afla secția de votare la care sunt arondați accesând site-ul registrulelectoral.ro și completând datele solicitate: CNP, numele de familie și codul captcha.

După completarea corectă a datelor, site-ul va afișa numele și numărul secției de votare la care alegătorul este arondat, precum și adresa și harta unde este localizată secția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.