Secțiile ATI și Chirurgie – Ortopedie Pediatrică vor fi reabilitate și modernizate de Consiliul Județean

0

Confrom președintelui CJ Bacău, Valentin Ivancea, au fost demarate intervențiile pentru reabilitarea și modernizarea Secțiilor ATI și Chirurgie – Ortopedie Pediatrică, situate în corpul B (etajele I și II), din cadrul Secției de Pediatrie.

Investiția este derulată prin proiectul „Îmbunătățirea capacității și capabilității SJU Bacău prin dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”.

În vederea creșterii calității serviciilor medicale și îmbunătățirea activității curente, se instalează un lift – targă care va asigura circuitul între Blocul Operator și Salonul ATI. De asemenea, pentru conformarea la normele europene în domeniu, deasupra clădirii, va fi creat un spațiu multifuncțional de relaxare pentru copiii internați.

Valoarea totală a acestei investiții este de aproximativ 9,5 milioane euro, din care cea mai mare parte sunt fonduri asigurate prin PNRR, Componenta 12 – Sănătate, iar diferența, de către Consiliul Județean Bacău.

„Extrem de importantă este dotarea Laboratorului de microbiologie cu analizoare automate de identificare a micro-organismelor & de efectuare a antibiogramelor, precum și a secțiilor Pediatrie, A.T.I Obstetrică-Ginecologie, Boli infecțioase adulți, Nefrologie/Hemodializă, Gastroenterologie cu aparatură medicală de specialitate. Concomitent cu acest proiect, sunt în plină desfășurare lucrări de modernizare și recompartimentare la demisolul și parterul Corpului B, investiție care este derulată de Consiliul Județean Bacău din bugetul propriu și vine în completarea lucrărilor finalizate anul trecut la Corpul A. Până la sfârșitul acestui an, aceste două proiecte de investiții vor fi finalizate, iar Secția de Pediatrie va fi, în totalitate, un spațiu medical modern, primitor și prietenos pentru cei mici.” – Valentin Ivancea, președinte CJ Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.