Secția Radioterapie de la Spitalul Județean Bacău, modernizată printr-un proiect de 6 milioane euro


Fosta secție cobaltoterapie din cadrul SJU Bacău, nefuncțională de mai mulți ani, va fi  modernizată printr-un proiect de 6 milioane de euro a cărui finanțare este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI). Contractul a fost semnat joi, la Ambulatoriul SJU Bacău, unde – în prezența ministrului Sănătății, Nicu Bănicioiu – oficialii CNI și cei ai consorțiului de firme care va executa lucrarea au parafat documentul oficial. Viitorul compartiment de Radioterapie va fi dotat cu un accelerator de particule ce va permite derularea a 15.000 de ședințe de radioterapie/an pentru bolnavii de cancer. Proiectul vizează, de asemenea, reabilitarea clădirii ce va găzdui acceleratorul, aceasta urmând a fi dotată cu 24 de paturi de spitalizare. 

reabilitare radioterapie conferinta semnare contractSemnarea contractului pentru modernizarea secției de radioterapie a strâns „crema” administrației băcăuane la Ambulatoriul SJU, recent modernizat printr-un proiect cu fonduri europene accesat de Consiliul Județean (CJ) Bacău. Dragoș Benea, șeful CJ, a reiterat preocuparea instituției către finanțarea proiectelor medicale, declarând că după 10 ani de „căutări” Bacăul va dispune, în sfârșit, de echipamentele cele mai moderne pentru tratarea afecțiunilor oncologice.

„Suntem o instituție la care sănătatea este o prioritate. Am susținut și Spitalul Moinești, investim și la Spitalul Onești, la modernizarea Unității Primiri Urgențe. Practic fiecare dintre noi cunoaște sau are apropiați care suferă de cancer și care fac drumuri la Tg. Mureș sau Cluj pentru a se trata. Trăim acum un moment important pentru Bacău, pe care il asteptam de mult timp. Aceasta investitie este un subiect care a stat pe buzele multor administratii, politicieni si directori de spital, dar care s-a concretizat acum”, a spus Benea.

Ministrul Sănătății, Nicu Bănicioiu, a declarat că maladiile oncologice se pot vindeca, însă o condiție de bază este accesul la scheme de tratament moderne, asigurate de echipamente de ultimă generație. „Lupta cu cancerul poate fi câștigată dar cu echipamente care se ridică la înălțimea inovațiilor tehnice. Efortul nostru este unul continuu pentru a crea accesul la tehnologii și la terapiile cele mai noi”, a spus Bănicioiu.

Potrivit directorului Manuela Pătrășcoiu (CNI), Compania are asigurată finanțarea integrală a proiectului, în valoare de 27 milioane lei. 10 milioane lei urmează a fi cheltuite în 2015, urmând ca restul sumei să fie „executată” anul viitor, când este preconizată punerea în funcțiune a viitorului compartiment Radioterapie din cadrul SJU Bacău. Echipamentele medicale vor fi furnizate de compania turcă Varinak, iar lucrările de construcție vor fi executate de societatea Terra Gaz Construct.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentÎnalta Curte de Casație și Justiție îi menține în arest preventiv pe Berca și Banu
Articolul urmatorPerchezitii la o persoana banuita de braconaj la vanatoare

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.