Secţia de neonatologie a maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generație

0

Noi 16 unități medicale din 12 județe ale țării (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală și obstetrică-ginecologie) vor fi dotate cu echipamente medicale avansate în cadrul celei de-a doua ediții a programului „Împreună din prima zi”.

Conform unui comunicat de presă al Organizației Salvați Copiii, investiția de 1,5 milioane de euro va include dotarea acestor unități cu echipamente medicale de ultimă generație pentru monitorizarea sănătății nou-născuților: ecocardiograf, electroencefalograf, ventilator, bancă de lapte. Astfel, nou-născuţii cu probleme majore vor putea primi îngrijire adecvată, fără a se pierde timp vital prin căutarea unor soluţii de transfer la spitalele care au aparatura necesară.

Prin această inițiativă, numărul total al spitalelor beneficiare ale programului „Împreună din prima zi” va ajunge la 60, iar investiția totală în acest proiect se va cifra la 2,5 milioane de euro.

„Sistemul de sănătate din România rămâne unul cu multiple vulnerabilităţi şi necesită atenţie şi implicarea atât a autorităţilor, cât şi a societăţii civile. Astăzi, diferenţa dintre viaţă şi o moarte o face calitatea aparaturii medicale, dar şi disponibilitatea ei: în multe cazuri unde spitalul nu este dotat corespunzător, timpul pierdut pentru a căuta soluţii de transfer într-un centru medical care să aibă un ventilator de suport respirator, de exemplu, se poate transforma într-o dramă pentru familie”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, citată în comunicat.

„Primul proiect al Fundaţiei OMV Petrom „Împreună din prima zi” are rezultate concrete pentru cele 45 de secţii de neonatologie şi maternităţi, care au fost dotate cu peste 170 de echipamente medicale performante. România se confruntă cu o incapacitate mare de a răspunde nevoilor de îngrijire neonatală, de aceea, prin aceste dotări, Fundaţia OMV Petrom îşi continuă misiunea de a susţine reducerea mortalităţii infantile”, a declarat Amalia Fodor, director executiv Fundaţia OMV Petrom.

Lista spitalelor care vor fi dotate prin programul „Împreună din prima zi”:
* Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Secţia Clinică Cardiologie III Copii (Mureş);
* Spitalul Orăşenesc General Bolintin Vale (Giurgiu);
* Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu (Giurgiu);
* Compartimentul de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Olteniţa (Călăraşi);
* Secţia de neonatologie a maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău (Bacău);
* Spitalul Municipal Topliţa (Harghita);
* În cadrul Spitalului Clinic Filantropia (Bucureşti) vom crea o bancă de lapte şi va fi amenajat un spaţiu adecvat pentru prepararea şi stocarea în bune condiţii a alimentaţiei materne, care va fi dotat cu: pompe electrice, recipiente de colectare, frigidere medicale, congelatoare, pasteurizator, hotă cu flux laminar, analizor de lapte, un aparat de încălzire a laptelui, computer, mobilie;
* Secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia (Ialomiţa);
* Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu (Gorj);
* Compartimentul de terapie intensivă al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman (Neamţ);
* Maternitatea Spitalului Orăşenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamţ (Neamţ);
* Spitalul de Pediatrie Ploieşti (Prahova);
* Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu” (Prahova);
* Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava (Suceava);
* Compartimentul de neonatologie al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc (Suceava);
* Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria (Teleorman).

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.