Secretar de stat, Gabriel Bunduc : „România a lansat în licitație, în 2022, construcția a circa 332 de kilometri de autostrada”


Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc, a precizat ca in 2022 s-au lansat in licitatie 332 de kilometri de autostrada. Este de patru ori mai mult decat in anul precedent, 2021. Cei mai mulți kilometri de autostradă lansați în licitații sunt din Autostrada Moldovei (A7), finanțată prin PNRR:

România a lansat în licitație, în 2022, construcția a circa 332 de kilometri de autostrada. Cei mai mulți kilometri de autostradă lansați în licitații sunt din Autostrada Moldovei (A7), finanțată prin PNRR.

255 de kilometri provin din A7: Autostrada Buzău – Focșani (82 km); Autostrada Focșani – Bacău (96 km); Autostrada Bacău – Pașcani (77 km).

Au mai fost scoși la licitație de la începutul anului 68 kilometri din Autostrada Sibiu – Făgăraș și Autostrada Lugoj – Deva, secțiunea tunelurilor , 9 kilometri. Anul trecut au fost lansate procedurile pentru construirea a 79 de kilometri, dintre care 63 de kilometri provin de la Autostrada Ploiești – Buzău iar restul de 16 kilometri reprezintă lotul relicitat Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3).” a declarat Bunduc

Gabriel Bunduc – secretar de stat in Ministerul Transporturilor
Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.