Se schimba bacalaureatul


Incepand din acest an scolar, absolventii de liceu vor putea sustine bacalaureatul diferentiat. Elevii vor putea opta fie pentru bacalaureatul clasic fie pentru cel profesional, care insa nu le va permite sa se inscrie la facultate.

Absolvenţii de liceu vor putea opta pentru bacalaureatul profesional începând cu anul şcolar 2012-2013. Declaraţia a fost făcută luni de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce senatorii au aprobat cu 75 de voturi şi 15 împotrivă, legea care prevede introducerea acestui tip de examen. Conform noului act normativ, elevii vor susţine un examen diferenţiat, însă cei care vor opta pentru bac-ul profesional nu vor mai avea dreptul de a se înscrie în unităţi de învăţământ superior.

Totodată, tinerii absolvenţi de liceu care susţin şi promovează noul examen dobândesc diploma de bacalaureat profesional, care le dă dreptul de acces pe piaţa muncii. Elevii băcăuani de la liceele cu profil tehnic consideră că noua lege este menită să îi ajute şi pe cei care nu se spetesc cu învăţatul şi care doresc să obţină totuşi o diplomă. Noua lege nu este văzută cu ochi buni de unii directori de liceu din Bacău, aceştia având suspiciuni în ceea ce priveşte oportunitatea adoptării actului normativ. Noua lege dă dreptul oricărui elev de a da acest tip de examen, indiferent de profilul liceului absolvit, pentru că disciplina de educaţie antreprenorială este parcursă de toţi liceenii.

Sursa: impulstv.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO : Doi frati din Bacau, intoxicati din cauza mustului
Articolul urmatorA accidentat un minor pe strada Logofat Tautu din Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.