Se reia concursul pentru postul de manager de la Spitalul Judetean Bacau


Consiliul Judetean Bacau a anuntat astazi ca se va relua concursul pentru desemnarea managerului la Spitalul Judetean Bacau. Va reamintim ca pe 11 ianuarie, Curtea de Apel Bacau a anulat concursul pentru postul de manager de la SJU Bacau. Medicul Sebastian Hriban a contestat concursul in instanta pentru ca nu s-ar fi organizat legal si a avut castig de cauza. Va reamintim ca la concurs au participat Adrian Popa – actualul manager, medicul Sebastian Hriban si medicul Geta Draghici.

Consiliul Judetean a precizat, printr-un comunicat de presa, ca instanta a decis ca pentru organziarea concursului nu se aplica un regulament-cadru, așa cum prevede Ordinul Ministerului Sănătății, ci un regulament care să cuprindă norme proprii elaborate de către CJ Bacău. CJ Bacau mai precizeaza ca exista mai multe cazuri in tara in care s-au aplicat fix aceleasi criterii ca la SJU Bacau :

În urma primirii motivării instanței de judecată, în litigiul privind anularea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Județean de Urgență, vom relua în cel mai scurt timp procedurile pentru reorganizarea concursului şi desemnarea unui manager cu mandat.Validarea prin concurs a conducerii SJU este esențială pentru ca investițiile de la spital să se desfășoare în conformitate cu Strategia pe Sănătate asumată de autoritatea tutelară a unității medicale, respectiv Consiliul Județean Bacău.Menționăm – așa cum foarte clar reiese din motivarea instanței – că nu este vorba despre fraudarea acestui concurs.

În cazul de față, s-a aplicat un regulament-cadru, așa cum prevede Ordinul Ministerului Sănătății, și nu un regulament care să cuprindă norme proprii elaborate de către CJ Bacău, așa cum a apreciat instanța că ar fi fost necesar. Pe cale de consecință, ne vom conforma și vom elabora propriile norme de concurs, respectând considerentele instanței de judecată.

De reținut este faptul că, la nivel național, nu există o practică unitară privitoare la aplicarea regulamentului aprobat prin Ordinul ministrului Sănătății sau la aplicarea unor norme proprii, elaborate de CJ. Mai mult, există multiple exemple de unități medicale la care concursurile pentru ocuparea funcției de manager au fost organizate în baza ordinului MS, nu al unui regulament adoptat de autoritatea tutelară. De asemenea, instanța de judecată a apreciat că autoritatea locală, în cazul nostru Consiliul Județean Bacău, nu a avut și nu poate avea calitatea de organizator al concursului de la Spitalul Județean. Organizarea acestuia se va face de către Consiliul de Administrație al spitalului, așa cum a apreciat și instanța de judecată.” a transmis CJ Bacau printr-un comunicat de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.