Se reface documentatia pentru ajustarea pretului la studiul de fezabilitate al Autostrazii A13 Bacau – Brasov. Cand se reia licitatia

0

La finalul lunii ianuarie, licitatia pentru studiul de fezabilitate la Autostrada A13 Bacau – Brasov a fost anulata. Reprezentanții CNAIR au spus că firmele de proiectare nu au depus oferte, descurajate probabil de complexitatea proiectului:

Încă nu avem o explicație. Pur și simplu nu au depus oferte. Probabil complexitatea proiectului i-a descurajat”, au transmis reprezentanții CNAIR pentru Economica.net

Potrivit unor surse din CNAIR, in acest moment se reface documentatia pentru ajustarea pretului, iar licitatia pentru studiul de fezabilitate la A13 se va relua la finalul lunii februarie sau inceputul lunii martie.

Licitatia pentru studiul de fezabilitate la A13 Bacau – Brasov a fost urcata pe SICAP in noiembrie 2022 si urma sa fie finalizata pe 16 ianuarie. Aceasta s-a prelungit pana la finalul lunii ianuarie, insa, se pare ca fara folos – nici o firma nu a depus oferte. Noul contract avea o valoare estimată de 45 de milioane de lei, de peste două mai mare decât vechiul contract.

In iunie 2022, societatea care a inceput studiul de fezabilitate si proiectul tehnic a abandonat lucrarile la A13 din motive financiare. Contractul de „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Autostrada Brașov – Bacău” trebuia să fie finalizat anul acesta. În valoare de 20,09 milioane de lei fără TVA, vechiul contract fusese semnat pe 22 mai 2020 cu asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.