S-a inchis drumul national DN11A – Bârlad-Podu Turcului

0

Până astăzi, 26 noiembrie a.c., ora 20:00, județul Bacău se află sub o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU de ninsoare și viscol.

În acest context, pentru protecția populației, la nivelul județului Bacău, s-a luat măsura închiderii Drumului Național 11 A Bârlad-Podu Turcului, începând cu ora 13:15.

De asemenea, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență care pot apărea ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, de la intrarea în vigoare a avertizării meteorologice, s-a dispus activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, asigurarea permanenței la sediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență precum și activarea grupei operative la nivelul ISUJ Bacău și prealertarea personalului din turele libere.

Solicităm în continuare cetățenilor să manifeste prudență și să respecte recomandările autorităților.

RECOMANDĂRILE POMPIERILOR BĂCĂUANI , ÎN CONTEXTUL AVERTIZĂRILOR METEOROLOGICE:

-Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

-Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

-Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

-Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

Polițiștii rutieri din Inspectoratului de Poliţie Județean Bacău recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, polițiștii vă sfătuiesc să adoptați o manieră preventivă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!

Dinamica intervențiilor din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Județean, la nevoie, fiind dispuse măsurile necesare pentru gestionarea optimă, în sistem integrat, a situațiilor de urgență ce pot apărea

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:
Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168
Dispecerat CNAIR:
021.9360
021.264.33.33
021.264.33.34
TELVERDE – 0800.809.360
dispecerat@andnet.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.