Merita sau nu sa revii in Bacau dupa 22 de ani de strainatate. Ce raspuns a primit o familie plecata in afara, pe grupul Orasul Bacau

0

O familie plecata de 22 de ani din Bacau vrea sa se intoarca acasa. Aceasta a intrebat pe grupul Orasul Bacau care este situatia locurilor de munca si daca pot gasi in Bacau conditiile pentru un trai decent.

Buna ziua,suntem o familie care a plecat din Romania in urma cu 22 de ani si ne gandim sa ne intoarcem in Romania/Bacau.Situatia locurilor de munca in Bacau?” a intrebat familia pe grup

Majoritatea bacauanilor le-a transmis ca in Romania se traieste mult mai bine ca acum 20 de ani, iar salariile au crescut. Chiar daca banii nu sunt ca in vest, o familie isi poate asigura un trai decent in Bacau.

Am selectat din zecile de mesaje, cele mai interesante si complete sfaturi care pot fi oferite unui bacauan care vrea sa se intoarca inapoi, in Bacau:

Andrei : Locuri de munca cu salariu mic 4-600 euro gasiti din belsug…toate lanturile de magazine cauta angajati. Daca aveti o oarecare pregatire nu e imposibil/dificil sa gasiti salarii peste 1000 euro…Exista cativa angajatori mari care merg relativ bine – Aerostar, Dedeman de exemplu. Bacaul e un oras plictisitor, daca veti cauta activitati culturale, sportive din pacate nu le prea gasiti. Aeroportul merge cam prost in perioada asta dar e international si in timp isi va reveni. Autostrada cel mai probabil in 2 ani va fi gata pana la Bucuresti. Marile probleme insa sunt in sanatate…daca aveti sau veti avea probleme serioase de sanatate sistemul romanesc inca e praf si pulbere si le veti rezolva in privat sau poate chiar va intoarceti in tara de unde veniti. De asemenea ca sistem educational sunt probleme mari dar cu efort si implicarea dumneavoastra copiii pot beneficia de o educatie buna si in Bacau(pana la nivel de liceu, Universitatea din Bacau nu e chiar una de top)… Toata lumea se plange de trafic dar sincer orasul este unul mic si poti rezolva majoritatea problemelor pe jos…parcarea nu se plateste dar chiar si asa lumea ar dori sa primeasca minim doua locuri personale la scara pentru fiecare masina. Per total fata de acum 22 ani lucrurile sunt mai bune dar cel mai probabil readaptarea la Romania va fi un soc…cel mai bine ar fi daca puteti veni sa locuiti o perioada inainte de a lua decizia finala.


Ana Maria : Nu va lasati descurajati de temerile altora! Eu am de gand sa revin acasa dupa 26 de ani. Doar pentru faptul ca marea majoritate se teme sa faca schimbari radicale si sa ia astfel de decizii, nu inseamna ca este una gresita si pentru cel care indrazneste să infaptuiasca ceea ce si a propus. Succes ! Unde esxista maini harnice si vointa si de ce nu și abilitati speciale, exista intotdeauna si un loc potrivit de munca. Depinde de ceea ce aveți de gand sa faceti si domeniul in care va orientati să lucrati. Succes in tot ceea ce v ati propus!


Tereza : Veniti cu drag ,se găsesc locuri de muncă, și bunul Dumnezeu nu lasă pe nimeni la greu,dormiti pe perna voastră.


Dan : Dacă v-ați rezolvat toate treburile în anii petrecuți în străinătate (casă terminată, maşină nouă, ceva bani strânşi) puteți încerca… Chiar dacă muncești, în România poți supravețui și…cam atât…


Elena : Știu multe familii ce s_au întors și sunt chiar mulțumiți de alegerea de a se întoarce! E drept că sunt bani mai puțini, dar nici un ban pe lume nu îți umple golul din suflet departe de țară! Dar depinde de fiecare, de sentimentele ce le are departe de țară, nu toți suferim de nostalgie, credem că banii rezolvă totul, dar nu e așa!


Daniela : Si noi am fost in Italia , ne am intors nu este ușor dar cu înțelepciune am reusit , nu suntem bogați dar suntem bine , multumim Domnului petru tot, orice decizie veti lua trebuie să fie decizia dumneavoastră.

Liliana : De munca găsiți, fără probleme! Dar depinde de dumneavoastră cum vă acomodati. Cel mai mult contează să fiți sănătoși și fericiți! Se poate trăi și cu banii mai putini în țara noastră! Dumneavoastră știți ce vă doriți și aveți încredere în Dumnezeu! Poți sa ai saci cu bani, toate bogățiile din lume, oricum nu le luam cu noi când plecam din lumea aceasta! Faceți ce vă face fericit!


Vasile : Stimata familie anonima,cunosc multe persoane care s-au intors in Romanica cu multa hotarire.Cei care au avut fondurile si curajul necesar pentru a-si deschide o activitate,pe cont propriu au ramas.Celorlalti,doritori sa munceasca pe la altii,le-a parut rau,pentru ca n-au rezistat tentatiei de a compara veniturile de aici ,cu cele de afara.E limpede ca nicaieri nu-i mai bine ca acasa,dar depinde de ce idealuri are fiecare.


Titi : Umbrărescu; 2000- 2500€\ lună. Cazare, masă, transport acasă gratis. Trei săptămâni lucrezi, o săptămână liber. Transport asigurat acasă. Mai bine decât „afară”.


Mirela: În construcții și supermarket uri. Dar, deocamdată, zic sa mai stați unde sunteți ca i jale aici. Costuri mai mari ca afara și calitate de plâns!


Postarea integrala poate fi citita aici : https://www.facebook.com/groups/orasul.bacau/posts/7268083096620779/


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.