Se efectueaza operatiuni de toaletare a arborilor, de tăiere a gardurilor vii si de îngrijire a spațiilor verzi aferente blocurilor in Municipiul Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Direcția Salubrizare Agrement Parcuri, din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, efectuează în această perioadă operațiuni specifice de toaletare a arborilor, de tăiere a gardurilor vii si de îngrijire a spațiilor verzi aferente blocurilor.

În urma ședinței și a discuțiilor purtate la finalul anului 2019 cu președinții asociațiilor de proprietari / chiriași din municipiul Bacău, pe lângă toaletarea arborilor, în intervalul 15 noiembrie 2019 – 30 martie 2020 (în perioada de repaus vegetativ), vor fi efectuate și operațiuni de tundere de regenerare a gardurilor vii la înălțimea de 50 – 70 cm.

Până la această data, s-a intervenit în zonele aferente străzilor: Gării, Ștefan cel Mare, Mioriței, Aprodu Purice, iar în perioada imediat umătoare vor fi tunse pentru regenerare gardurile vii de pe străzile: 22 Decembrie, Iosif Cocea, Bucium, Logofăt Tăutu, Primăverii, Prieteniei și Costache Negri.

De asemenea, la solicitarea cetățenilor și a președinților de asociații de proprietari/chiriași, vor fi efectuate operațiuni de salubrizare și de desființare a împrejmuirilor/gardurilor improvizate de pe zonele verzi aferente blocurilor.

Măsurile de desființare a împrejmuirilor, gardurilor și construcțiilor ridicate fără autorizație, de pe spațiile verzi aferente blocurilor, au drept scop asigurarea accesului neîngrădit al tuturor locuitorilor, precum și respectarea legii, terenul fiind în proprietatea municipiului.

În conformitate cu prevederile art. 8, alin. (1) din Legea nr. 24/2007, actualizată si republicată, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, administrarea spațiilor verzi proprietate publică este exercitată de autoritățile administrației publice locale și de alte organe împuternicite în acest scop”.

Lasa un comentariu

3 comentarii

  1. Astept comisie de constatare de cele sesizate,tobogan de gunoi functional,soba etaj doi cu horn,improvizat,gard h.trei metri,l.doi metri.Sa fiu sanctionat daca nu este adevarat.Multumesc!!!!!!!

  2. Bacau,Cornisa,nr.10A,bl.10A,bloc cu patru etaje bine dotat cu nereguli astfel,tobogan pentru gunoi ca in anul 1977 la darea in folosinta,soba in apartament la et.doi cu horn inprovizat dar cu verificare la zi si face foc ocazional nu vara,gradina cu porti de fier si statiune de cercetarea trandafirului,gard viu inalt de trei metri si lat de doi metri find-ca apartamentele de la parter sint ………!!!!!!!

  3. Cartierele arata ca in anii 80. Parcarile numai beton spart si asfalt gaurit, vegetatie ca in anii 80. Primarul sta si viseaza proiecte marete il loc sa se apuce sa faca lucrurile de baza, evidente.

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here