Scumpirile carburantilor continua in ritm accelerat. Cea mai ieftina motorina, in Bacau, este 8.62 lei


Preturile carburantilor continua sa creasca intr-un ritm accelerat. Dupa cresterile din weekend, astazi, pretul benzinei si motorinei s-a marit din nou. Cea mai ieftina motorina a ajuns in Municipiul Bacau la 8.62 lei(LUKOIL) iar cea mai scumpa este 8.75 – OMV. Motorina premium este 8.98 la Lukoil si 9.24 la OMV.

Benzina standard se indreapta spre pragul de 8 lei , cel mai ieftin pret fiind la Lukoil – 7.72, iar cel mai scump la OMV – 7.88. Benzina premium a ajuns la 7.87 la Lukoil si 8.53 la OMV.

Conform economica.net, evoluția prețurilor la pompă este influențată de evoluția cotațiilor la produsele petroliere din zona de referință, în cazul nostru Platt’s Med. Iar cotațiile au crescut destul de mult. Astfel, ieri, erau de 1.132 de dolari pe tona de benzină și 1.205 euro pe tona de motorină. Acum o săptămână, cotația benzinei era de 1.008 dolari, iar cea a motorinei de 1.066 dolari pe tonă.

La sfârşitul lunii martie, conform Oil Bulletin, preţurile carburanţilor din România erau sub media UE, respectiv mai mici cu 13% la motorină şi cu 17% la benzină. În această perioadă, în contextul conflictului din Ucraina, cotaţiile ţiţeiului au înregistrat valori record pentru ultimii 8 ani. Totodată, pe parcursul trimestrului, am asistat la o creştere accelerată a cotaţiilor pentru benzină şi motorină, care au crescut cu circa 40%, respectiv peste 70%”, a spus la finalul săptămânii trecute, într-un interviu acordat Agerpres, Christina Verchere, CEO al Petrom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.