Scolile si gradinitele se pot deschide imediat, acolo unde rata de incidenta a scazut sub 3


Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie, nu este nevoie să aștepte ziua de vineri ca zi de referință pentru săptămâna următoare:

Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.
In acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publica zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe.
Sorin Cîmpeanu, ministrul educației


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAu inceput lucrarile de modernizare la Cresa 9 din cartierul CFR
Articolul urmatorPrimaria renunta la bradul „electric” de anul trecut si va aduce un brad natural in Piata Tricolorului. Cand se vor aprinde luminile de Craciun

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.