„Scoala online” a crescut cu 22 % abandonul scolar in judetul Bacau, in anul 2020-2021

0

Abandon scolar cu 22% mai mare in anul scolar 2020-2021

Pandemia afecteaza puternic si invatamantul din judetul Bacau. „Scoala online” din anul scolar 2020 – 2021 a crescut numarul de elevi care au abandonat cursurile.

Potrivit informatiilor de la Inspectoratul Scolar Judetean, in anul scolar 2019 – 2020, 510 elevi din Bacau au abandonat scola. In urmatorul an, 2020-2021, numarul a crescut la 626 – crestere cu 22%.

Inspectoratul Scolar Judetean explica aceasta crestere prin 3 factori : socio economic, familial si scolar-educational. Principala cauza a abandonului scolar ar fi cauza socio-economica a elevilor:

Situaţia materială precară generată de şomajul părinţilor şi de numărul mare de membri; familii dezorganizate; lipsa mijloacelor de subzistenţă; scăderea încrederii în plasamentul social al copiilor proveniţi din medii defavorizate; nomadismul în căutarea unui loc de muncă; exploatarea copiilor prin muncă – ceea ce duce la absenteism nemotivat și la situații școlare neîncheiate la final de an școlar.” ne-a transmis ISJ Bacau

Inspectoratul Scolar a derulat mai multe proiecte ce au vizat reducerea abandonului scolar: InFORMA – Programe educaționale pentru personalul din școlile defavorizate, ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR! Educație Incluzivă de calitate. Facilitarea tranziției de la gimnaziu la liceu, Proiectul „you NEET education” – Măsuri de educație de tip a doua șansă pentru tinerii NEETs din județul Bacău, „REEDU – Activarea tinerilor NEETs” si Programul național de activități remediale pentru elevi. Program național pilot de tip „Școală după școală„:

Obiectivul general al proiectului este cel de reducere și prevenire a abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, școlar și secundar de calitate, îmbunătățire a competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și ale unei școli incluzive, creștere a ratei de participare la educație, prin acțiuni integrate, reducere a decalajului de acumulare educațională și participare între copiii care provin din comunitățile /școlile dezavantajate și restul populației, promovare a educației incluzive și reducere a cazurilor de discriminare și segregare scolară pe baze etnice, de statut social, dizabilități sau alte criterii care afectează copiii și tinerii proveniti din grupuri dezavantajate, prin creșterea nivelului de incluziune educațională a elevilor care provin din medii dezavantajate la un nivel similar cu cel al restului elevilor, inclusiv prin combaterea decalajelor sociale care cresc riscul de abandon școlar și analfabetism.” ne-a transmis ISJ Bacau

Valul 4 incepe sa inchida tot mai multe clase si trimite elevii „in online”

Desi anul scolar a inceput cu prezenta fizica, tot mai multe clase se inchid si trec in online. In mai putin de doua saptamani, peste 66 de clase au intrat in invatamant online, dupa ce 55 de elevi si 23 de profesori au fost depistati pozitiv la COVID19.

La aceasta ora, aproape 1700 de elevi sunt afectati de aceste masuri si invata online. Daca un elev este depistat pozitiv cu COVID19, atunci intreaga clasa intra in invatamant online pentru 14 zile. Daca sunt depistati mai multi elevi din scoala, exista sansa inchiderii scolii si trecerea tuturor elevilor la scoala online.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.