Scoala moderna, pe bani europeni, la Dealu Morii. Primarul a cumparat si 53 de biciclete pentru „Scoala altfel”

1

In comuna Dealu Morii din judetul Bacau, primarul a reusit sa obtina o finantare prin POR, de 8 milioane lei prin care a reabilitat, modernizat si extins Scoala cu clasele I-VIII. Mai mult, prin acest program, administratia a achizitionat si 53 de biciclete, pe categorii de vârstă, pentru derularea activităților recreative, sportive și de tip „Școala altfel” :

Sunt primari în comunitățile județului Bacău care au dovedit, prin perseverență și viziune, că pot transforma școlile din mediul rural în unități inovative, moderne și în pas cu noua tehnologie, asemenea celor din mediul urban. Gabriel Savin – edilul comunei Dealu Morii a implementat, prin POR, un proiect în valoare de aproximativ 8 milioane lei care a vizat îmbunătățirea infrastructurii educaționale, prin reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea Școlii cu clasele I-VIII din satul Dealu Morii.

Elevii și cadrele didactice beneficiază acum de un centru educațional modern, cu dotări de ultimă generație și resurse educaționale actualizate. Practic, vorbim despre o școală la standarde europene, cu panouri fotovoltaice, care dispune de sisteme moderne de învățare, mobilier nou, dotări digitale performante, componente care contribuie la derularea orelor de studiu în mod interactiv.

Extrem de interesantă și vizionară este ideea de a achiziționa 53 de biciclete, pe categorii de vârstă, pentru derularea activităților recreative, sportive și de tip „Școala altfel”. Admir această preocupare de a le insufla copiilor plăcerea și obiceiul de a include în rutina zilnică sportul, un element atât de important pentru sănătate.” a transmis presedintele CJ Bacau – Valentin Ivancea


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.