Scoala de vara de initiere in astronomie la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”

0

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău, prin subunitatea Observatorul Astronomic „Victor Anestin” organizează în perioada 12-14.07.2023, Școala de vară de inițiere în astronomie denumită: „Astronom de la mic la mare” – ediția a II-a.

Este un produs cultural dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani, interesaţi să dobândească cunoștințe de bază despre astronomie și configurația cerului. La finalul perioadei, participanții vor dobândi cunoștințe despre constelațiile cerului de vară,  componentele Sistemul nostru Solar și generalități despre Universul vizibil.

Pentru a participa, persoanele interesate se pot înscrie telefonic sau la sediul Observatorului Astronomic „Victor Anestin din str. Ion Ghelu Destelnica (fostă Trotuș) nr. 8.

Școala de vară – ,,Astronom de la mic la mare” ediția a II-a 2023 se va desfășura după următorul program:

ZIUA 1 – 12.07.2023

Ora: 11:00 – 14:00

  • Deschiderea Școlii de vară de astronomie, înscriere participanți și prezentare program;
  • partea teoretică ce cuprinde ghidajul în expoziția permanentă „Sistemului Solar”, urmată de aprofundarea informaţiilor despre Sistemului nostru Solar, în sala de planetariu „Matei Alexescu”.
  • realizarea machetei unei planete.

ZIUA 2 – 13.07.2023

Ora: 11:00 – 12:30 – realizarea structurii Sistemului Solar cu ajutorul machetei, jocuri de cuvinte;

Ora: 12:30 – 14:00 – Prezentarea modului de utilizare a principalelor instrumente optice folosite în astronomie (binoclu, lunetă, telescop); observații astronomice asupra Soarelui – de pe terasa Observatorului Astronomic și în cupola pentru observații astronomice.

ZIUA 3 – 14.07.2023

Ora: 19:00 – 22:00 – Festivitatea de înmânare a diplomelor cursanților și observații astronomice – pe terasa Observatorului Astronomic unde vom identifica constelațiile circumpolare pe bolta cerească și ulterior în cupolă pentru observații astronomice.

Toate activitățile se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, iar observațiile astronomice se vor face doar dacă cerul va fi senin!

Taxa de participare: 20 lei/zi/participant. Pentru înscrieri vă așteptăm să ne contactați la telefon: 0234/513.724.

Poster
Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.