Scandal in CJ de la o investitie la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

0

Reabilitare termica cladire SJUO investitie ce urmeaza a fi derulata la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) – reabilitarea termica a cladirii in care functioneaza laboratoarele de analize medicale – a generat mai multe discutii in contradictoriu la ultima sedinta a Consiliului Judetean (28 februarie). Proiectul de hotarare ce a suscitat dezbateri aprinse viza aprobarea de catre consilierii judeteni  a indicatorilor tehnico-economici ai investitiei, asa cum au reiesit ei dintr-un proiect tehnic elaborat de o firma din Iasi, Forma SRL. Documentul, conform afirmatiilor unora dintre alesi, nu s-ar fi aflat la mapa, astfel incat CJ a fost pus in situatia de a gira – in orb – „reteta” financiara a investitiei, asa cum a fost ea prescrisa de proiectantul iesean.

Medicul Carmen Martz, consilier judetean USL – PNL, a atras atentia ca valoarea investitiei prevazuta in proiect este mare. „Mie iar mi se par bani multi”, a afirmat Martz, adaugand ca licitatia ce urmeaza a fi organizata de SJU va regla valoarea investitiei. O critica vehementa a formulat consilierul judetean Nicu Sapca (PDL). Om de afaceri, Sapca – ce controleaza prin interpusi firma Gironap, o „specialista” a licitatiilor publice – s-a declarat impotriva proiectului, afirmand ca in lipsa proiectului elaborat de Forma SRL cifrele investitiei sunt nefundamentate.

 Nicu Sapca„Documentul e subtire, fara deviz general, fara indicarea surselor exacte de finantare. E foarte general. Nu avem voie sa facem o investitie fara a asigura sursele de finantare. De aici nu rezulta care e sursa si de unde exista suma pentru investitie. Sunt 3 pagini si un punct de vedere al Consiliului de Administratie de la Spitalul Judetean”, a opinat Sapca (foto). Consilierul a declarat, de asemenea, ca „subtirimea” proiectului il determina sa ofere un vot negativ si ca optiunea sa nu poate influenta majoritatea confortabila pe care USL o are in plenul CJ.

Sapca a fost „tamponat” de presedintele CJ, Dragos Benea, care l-a acuzat pe alesul PDL ca nu a participat la lucrarile comisiei de specialitate ce au prefatat sedinta CJ. Benea a propus retragerea proiectului de pe ordinea de zi si repunerea lui pe tapet la mijlocul lui martie, cand este de asteptat ca CJ sa aprobe bugetul judetului pentru 2013. In acest context, a aratat seful CJ, va fi constituita si sursa de finantare a investitiei de la SJU. „Oricum acest proiect nu si-ar fi produs efectele decat dupa aprobarea bugetului. De aceea, va propun retragerea de pe ordinea de zi pana la sedinta de buget, de pe 15 martie cel mai probabil”, a afirmat Benea. In cele din urma, CJ a aprobat retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Conform indicatorilor tehnico-economici stabiliti de Forma SRL, reabilitarea termica a Policlinicii Corp B din cadrul SJU va costa peste 250.000 euro, lucrarile vizand repararea peretilor, placarea cu ALUCOBOND, inlocuirea tamplariei exterioare, precum si refacerea hidroizolatiei la acoperis si repararea trotuarelor.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.