SĂUCEȘTI: Primii consumatori vor fi racordați la gaze naturale în 2024

0

Comuna Săucești va fi alimentată cu gaze naturale de la rețeaua națională de distribuție. Primarul VALENTIN MANEA a semnat astăzi contractul de concesionare, proiectare și execuție a serviciului public de distribuție a gazelor naturale.

”Primii consumatori vor fi racordați la rețea înainte de sfârșitul anului 2024” – au anunțat reprezentanții concesionarului, compania Mihoc SRL.

Primăria comunei Săucești a atras fonduri nerambursabile de la Guvern, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru proiectul ”Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale în comuna Săucești, județul Bacău”.

La eveniment au participat președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, candidat la Parlamentul European, președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, candidatul PSD la Primăria Bacău, senatoarea Cristina Breahnă-Pravăț, candidata PSD la președinția Consiliului Județean, și fostul prefect Lucian Bogdănel, propunerea PSD pentru postul de viceprimar al Bacăului.

”Este o zi fericită pentru mine – a declarat primarul Valentin Manea. Am avut acest obiectiv din prima zi în care oamenii din comună mi-au acordat încrederea prin vot. Săuceștenii știu că întotdeauna mă țin de cuvânt. Nu peste mult timp, comuna Săucești va avea aceleași condiții ca orașul Bacău: gaze naturale, apă și canalizare, drumuri asfaltate și legătură cu Autostrada A7, infrastructură școlară nouă. Am reușit toate acestea împreună cu factori de decizie de la nivel național și județean. La București am avut toată susținerea președintelui PSD Bacău, eurodeputatul Dragoș Benea, iar Consiliul Județean, prin președintele Valentin Ivancea, a scurtat la minimum timpul obținerii avizelor. Cristina Breahnă-Pravăț va susține, din funcția de președinte al CJ, ducerea la bun sfârșit a acestui proiect, iar Lucian Bogdănel, ca prefect, a arătat maximă deschidere către colaborare.”

Primarul comunei Săucești a amintit că proiectul aducțiunii de gaze a mai fost aprobat o dată, de Guvernul PSD Dăncilă, dar Guvernul Orban l-a tăiat de la finanțare când a preluat puterea.

Dragoș BENEA, fost președinte CJ și senator, actual candidat la Parlamentul European: ”Ne amintim cu toții cât de greu i-a fost Săuceștiului în perioada 2008-2012, cu o administrație neimplicată și fără viziune. Venirea actualului primar în fruntea comunei a schimbat radical viața locuitorilor. Au fost implementate proiecte de dezvoltare deosebit de importante: asfaltare, apă și canalizare, școli și grădinițe, legătura cu Centura Bacăului și Autostrada A7, iar acum gaze naturale. Valentin Manea, cu experiența și competența lui, poate fi oricând un foarte bun primar de oraș sau municipiu.”

Valentin IVANCEA, candidat PSD-PNL la Primăria Bacău: ”Știu că în comuna Săucești locuiesc practic peste 2.000 de persoane care, în cartea de identitate, au domiciliul în municipiul Bacău. Ca primar, voi avea ca prioritate asigurarea condițiilor de trai din oraș în primul inel al Zonei Metropolitane Bacău, din care face parte și comuna Săucești. Practic, voi continua ce am început la Consiliul Județean, unde am aprobat investiții importante în comuna Săucești, printre care extinderea rețelei de apă și canalizare din satele Șerbești și Siretu, asfaltarea DJ 207F, Săucești – Holt, adică legătura cu Centura Bacăului, și modernizarea Școlii ”I.S. Sturdza” și construirea sălii de sport din Săucești”.

          Cristina BREAHNĂ-PRAVĂȚ, senator, candidat PSD la funcția de președinte Consiliul Județean: ”În calitate de președinte al Consiliului Județean Bacău, îmi doresc să duc mai departe parteneriatul administrativ durabil pe care domnul primar Valentin Manea l-a încheiat cu Consiliul Județean Bacău, pentru ca Săuceștiul să performeze în continuare în  atragerea investițiilor și calitatea serviciilor publice.”

Lucian BOGDĂNEL, fost prefect, propunerea PSD pentru postul de viceprimar al Bacăului: ”Cunosc realizările primarului din Săucești din 2012 și până astăzi. Iar zilele trecute am fost într-o altă comună din Zona Metropolitană Bacău, în Buhoci. Acolo, unde candidatul altui partid, aflat de zeci de ani la putere, vine cu sloganul demagogic ”Totul pentru Buhoci”. Adică nu a făcut nimic de 30 de ani și le promite oamenilor că va face totul de acum înainte.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.