Sarbatori de Pasti in siguranta la Bacau

0

În perioada Sarbatorilor Pascale politistii bacauani vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii si linistii publice, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, patrimoniului acestora, precum si pentru prevenirea oricaror fapte antisociale.

În perioada Sarbatorilor Pascale în tot judetul Bacau vor avea loc manifestari religioase si culturale, inclusiv în aer liber, la care vor participa numerosi cetateni, activitati care impun adaptarea corespunzatoare a activitatilor desfasurate de structurile Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

Pentru perioada 23-25 aprilie a.c., pe langa dispozitivul curent, IPJ Bacau a luat o serie de masuri suplimentare, astfel, aproximativ 450 de politisti vor actiona zilnic pentru a asigura desfasurarea în conditii corespunzatoare de ordine si siguranta publica a manifestarilor specifice acestor sarbatori.

În ziua de 24 aprilie a.c.,împreuna cu jandarmii si pompierii, politistii vor fi prezenti în zona lacaselor de cult în vederea prevenirii manifestarilor antisociale si a oricaror evenimente nedorite.

Pe drumurile publice se va asigura prezenta activa a agentilor de politie rutiera, pe principalele artere pentru combaterea excesului de viteza, prevenirea accidentelor si ambuteiajelor rutiere, fluidizarea si controlul circulatiei în marile orase si pe principalele cai de comunicatie spre zonele turistice si de agrement.

Pentru mai multa siguranta în aceasta perioada, politistii va recomanda urmatoarele:

-Cand plecati la slujba de Înviere sau daca petreceti Sabaorile Pascale într-o alta localitate, apelati la o cunostinta sau un vecin de încredere sa va supravegheze locuinta. Lasati-le un numar de telefon unde puteti fi gasit.

-O lumina lasata aprinsa sau un aparat de radio în functiune pot deruta eventualii musafiri nepoftiti.

-Proprietarii apartamentelor situate la parter sunt sfatuiti sa nu lase pe timpul noptii geamul de la baie deschis.

-Înainte de a pleca la biserica, asigurati-va ca nu aveti asupra dv. bunuri de valoare. Tineti banii, portofelul cu acte în buzunarele interioare ale vestimentatiei. Buzunarul de la spatele pantalonilor ispiteste infractorii!

-Evitati sa circulati pe strazi laturalnice, prost iluminate si izolate. Încercati , pe cat posibil, sa va deplastti în grup.

-Nu ramaneti indiferent daca sunteti martor la comiterea unei infractiuni;Reactia publica imediata dezarmeaza infractorii. Nu uitati ca puteti fi oricand în postura de victima si atunci v-ati dori sa va sara cineva în ajutor.

Recomandam tuturor cetatenilor sa sesizeze deîndata politia atunci cand viata, sanatatea, siguranta bunurilor lor sau ale altora sunt puse în pericol, la apelul gratuit de urgenta 112. De asemenea, contam pe sprijinul populatiei în a observa si sesiza aspecte care pot fi relevante pentru munca de politie

Sursa : bc.politiaromana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.