Saptamana viitoare, Romania atinge „borna” de 1.000 km. Se deschide un lot din Autostrada Transilvania, iar UMB finalizeaza lotul 2 din Autostrada Bucuresti NORD

0

Săptămâna viitoare, se va marca inaugurarea Lotului Suplacu de Barcău – Nușfalău de pe Autostrada Transilvania, moment în care România va atinge impresionanta cifră de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres. Această veste a fost comunicată marți de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în timpul unei inspecții a șantierului Autostrăzii Moldovei, în zona Ploiești – Mizil. Lotul Nurol se întinde pe o distanță de 14 kilometri și reprezintă primul tronson de autostradă construit în județul Sălaj.

Până la finalul anului viitor vor fi dați în trafic minimum 250 de kilometri de autostradă. Anul acesta facem 1.000 de kilometri. Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna 1.000 de kilometri pentru că se dă în circulație lotul de la Nușfalău la Suplacu de Barcău”, a spus ministrul.

În plus, Lotul 2 al Autostrăzii A0 Nord, aflat în construcție sub coordonarea companiei UMB, va fi deschis circulației în aproximativ o lună. Sorin Grindeanu a pus în evidență implicarea celui mai puternic constructor român în cursa pentru inaugurarea primei autostrăzi din 2023, eveniment ce va permite României să depășească pragul simbolic de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres (rețeaua CNAIR totalizând acum 994 de kilometri).

Sursa: economedia.ro

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.