Saptamana prevenirii criminalitatii


În județul Bacău a fost lansată, astăzi 24 septembrie 2012, cea de- a 7 a ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Astfel, începând cu ora 10.00, la sediul IPJ Bacău, s-a desfăşurat o conferinţă de presă pentru lansarea evenimentului şi prezentarea agendelor de lucru pentru fiecare zi din această săptămână.

Ziua a continuat cu o activitate circumscrisă Prevenirii delincvenţei juvenile – componentă a Priorităţii Naţionale „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”.

Activitatea a fost desfăşurată de poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţi, Poliţia de Proximitate, reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, la Şcoala „Constantin Platon” din Bacău, unde elevii au fost provocaţi la un concurs de eseuri cu tema „ EU POT FACE ALTFEL”. Participanţii au primit diplome iar cele mai bune lucrări au fost premiate cu sprijinul Centrului European de Informare Europe Direct Bacău.

Premierea a fost urmată de o dezbatere cu tema „Limbajul prevenirii crtiminalităţii”, elevii au primit informatii pe mai multe subiecte de interes, precum prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, siguranţa în trafic, prevenirea furturior şi a tâlhăriilor, traficul de persoane şi consumul de droguri.

Elevii au fost angrenaţi şi în situaţii practice, astfel încât să poată şti cum trebuie să reacţioneze în cazul în care integritatea corporală sau viaţa le este pusă în pericol.

La activitățile desfășurate astăzi în cadrul manifestării “SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII” au participat și reprezentanții mass-mediei locale

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.