Samsung a lansat două noi modele de smartphone, S6 şi S6 Edge

0

Samsung a prezentat două noi modele de smartphone, S6 şi S6 Edge, cu carcasă metalică şi ecran extensibil şi pe lateralele echipamentului, disponibile începând cu luna aprilie, precum şi un nou sistem de plăţi numit Samsung Pay, pentru a ţine pasul cu competitorul Apple, relatează Bloomberg.

Noile echipamente au ecrane frontale de 5,1 inci, precum modelul S5, şi cameră foto de 16 megapixeli, cu o lentilă specială care îmbunătăţeşte calitatea fotografiilor făcute noaptea.

Ecranul modelului Galaxy 6 Edge se extinde şi pe margini, uşurând accesarea aplicaţiilor şi permiţând părţilor laterale să lumineze, chiar şi atunci când este cu faţă în jos, atunci când utilizatorul primeşte mesaje sau este sunat. Modelul S6 este dotat doar cu ecran frontal.

„Dacă te uiţi la aceste telefoane, este vorba despre o evoluţie completă. Totul, de la ecran, culori, finisarea, metal – este o cu totul nouă direcţie pe care o abordăm”, a declarat David Kang, vicepreşedinte al departamentului de marketing al Samsung.

De asemenea, smartphone-urile includ un sistem de recunoaştere a amprentei, pentru sporirea securităţii echipamentelor.

Telefoanele pot fi încărcate wireless şi, după zece minute de alimentare a bateriei, utilizatorii pot folosi echipamentele pentru a vedea clipuri video timp de două ore.

Modelele S6 şi S6 Edge lansate de Samsung la Mobile World Congress în Spania vor rula sistemul de operare Android Lollipop de la Google.

Ambele smartphone-uri sunt disponibile cu carcasă aurie, albă şi neagră, în timp ce S6 poate avea şi culoarea albastru, iar Edge poate avea culoarea verde.

Noile modele includ sisteme de plată compatibile cu aproximativ 90% dintre cititoarele de carduri. Sistemul Samsung Pay va fi disponibil începând cu al treilea trimestru al acestui an în Statele Unite şi Coreea de Sud, înainte ca sistemul să poată fi folosit la nivel global.

În acest sens, compania sud-coreeană a încheiat deja parteneriate cu MasterCard şi Visa şi se află în discuţii cu bănci mari precum Citigroup, JP Morgan, American Express şi Bank of America.

Modelele S6 şi Edge vor fi disponibile în peste 20 de ţări începând cu data de 10 aprilie.

Compania sud-coreeană încearcă să ţină pasul cu competitorul Apple, care a lansat în luna septembrie a anului trecut modelele 6 şi 6 Plus cu ecrane mai mari.

Acţiunile Samsung au urcat cu 4,9% luni pe bursa din Seul, în urma prezentării noilor modele de smartphone.

Samsung a pierdut la limită, în trimestrul trecut, poziţia de lider pe piaţa globală a aparatelor smartphone, fiind egalat de Apple. Ambele companii au livrat în trimestrul încheiat în decembrie 74,5 milioane de smartphone-uri, echivalente cu o cotă de piaţă de 19,6%, potrivit estimărilor Strategy Analytics.

În ultimul trimestru al anului trecut, profitul net al Samsung a scăzut cu 27%, la 5.290 miliarde woni (4,8 miliarde dolari). Profitul operaţional al diviziei de telefoane mobile s-a redus cu aproape două treimi, la 1.960 miliarde woni (1,8 miliarde dolari).

În schimb, rivalul Apple a înregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului fiscal 2015 (intervalul octombrie-decembrie 2014), în urcare cu 38% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, datorită vânzărilor noilor modele de iPhone-uri lansate în luna septembrie a anului trecut.

Vânzările de iPhone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu acelaşi interval din 2013, la numărul record de 74,5 milioane de unităţi, peste aşteptările analiştilor. care estimau că Apple va livra 64,9 milioane de unităţi. De asemenea, cifra este mai mare decât volumul de vânzări de iPhone-uri din întregul an fiscal 2011, când Apple a livrat 72,3 milioane de unităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.