Salariul minim crește la 3.700 lei brut începând cu 1 iulie 2024. Cât vor lua angajații în mână

0

Începând cu 1 iulie 2024, salariul minim brut garantat în plată va fi majorat la 3.700 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 12,12% față de nivelul actual de 3.300 lei. Este important de menționat că 300 de lei din această sumă nu vor fi impozitați. Astfel, un angajat care va beneficia de acest salariu va primi o sumă netă de 2.363 lei.

Ministerul Muncii spune că în România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată aproximativ 760.000 de salariați, ceea ce reprezintă un procent de 13,9 % din numărul total de salariați activi.

De majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 3.700 de lei vor beneficia un număr de 1.871.266 salariați.

Potrivit Ministerului Muncii, majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creșterii economice prin stimularea ocupării, creşterii puterii de cumpărare a salariaţilor și reducerii muncii la negru.

„Majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată are impact asupra creșterii consumului cu o influență și asupra importului bunurilor de consum. Creșterea salariului minim poate avea efecte pozitive asupra ocupării în sectoarele în care există cerere de forță de muncă datorită faptului că munca devine mai atractivă pentru anumite categorii de salariați (femei, tineri,etc.)”, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.