Salariile bugetarilor vor creste incepand de luna viitoare


Incepand de luna viitoare, cei 1.2 milioane de bugetari vor avea salariile majorate. Proiectul de ordonanta publicat de Ministerul Muncii a fost urcat pe site si pus in transparenta decizionala:

„ (…) Începând cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie şi indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021”, arată proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Dezechilibrele create în economie de pandemia de Covid-19, creşterea preţurilor la energie şi la utilităţi, creşterea preţurilor la bunuri de consum pe fondul războiului din Ucraina reprezintă principalele motivaţii ale acestor majorări de salarii, arată informaţiile din proiect.Impactul bugetar nu este specificat în cadrul notei de fundamentare, fiind menţionat faptul că noile majorări se vor face ”cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite”. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au fost de 112 mld. lei în 2021, în uşoară creştere faţă de anul 2020 (+2%) şi au fost cu 60% mai mari decât în anul 2017. Pentru anul 2022, guvernul a prognozat un nivel de 8,8% din PIB pentru salariile angajaţilor de la stat (faţă de 9,4% din PIB în 2021).” se arata intr-un articol ZF.ro

Drept urmare, toți bugetarii  vor primi până la urmă o majorare de salarii, dar cu diferența de un sfert până la grila din 2022 (în afară de sănătate și învățământ, care sunt deja la acest nivel).

Cum arată proiectul de OUG şi nota de fundamentare a proiectului privind majorarea salariilor bugetarilor:

http://mmuncii.ro/j33/images/Documente/MMSS/Transparenta_decizionala/proiect_OUG_masuri_in_domeniul_salarizarii.pdf

http://mmuncii.ro/j33/images/Documente/MMSS/Transparenta_decizionala/

Sursa: zf.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Minciuni și bătaie de joc la adresa unor bugetari. Cei din administrație și noii angajați au salariile din 2022 deja pe noua lege și cei cu vechime și calificare au salariile diminuate. Coordonatorii de credit să respecte legea și să rezolve inechitățile și discriminările din instituțiile subordonate.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.