Salariile bugetarilor se majoreaza cu 10% de la 1 ianuarie 2023

Marti seara, Ministerul Finantelor a publicat o ordonanta care stabileste principalele masuri fiscale care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2023. Prin aceasta hotarare, salariile bugetarilor se vor mari cu 10%, insa salariile demnitarilor vor ramane la nivelul actual. Totodata, valoarea punctului de pensie creste cu 12,5% – de la 1586 lei la 1785 lei.

Începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăși valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulțirea coeficienților de ierarhizare cu 2.500 lei.

Începând cu data de 1 ianuarie, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2022.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPolitistii, jandarmii si pompierii, la datorie in minivacanta de 1 Decembrie
Articolul urmatorCe program au bancile in minivacanta de 1 Decembrie

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.