S-a semnat contractul pentru Rezerva de Apa a Bacaului

Vineri, 12 ianuarie, la Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Rezerva de apa a Municipiului Bacau”. La eveniment a participat vicepremierul Paul Stanescu.

Rezerva de Apa a Municipiului Bacau se va realiza cu bani de la Guvernul Romaniei, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).  Pentru implementare, se vor aloca 25,92 milioane de lei iar Municipiul Bacau va cofinanta lucrarea cu 933.000 lei.

Sistemul de alimentare cu apa al Municipiului Bacau este in prezent vulnerabil deoarece sursa principala de apa este lacul Poiana Uzului. O avarie la conducta de aductiune de la aceasta sursa duce la intreruperea alimentarii cu apa in aproape toate zonele Municipiului Bacau.

“Este un proiect prin intermediul caruia se asigura independenta sistemului de apa din municipiul Bacau, indiferent de aductiunile principale de la Valea Uzului. Aceste sisteme trebuiau gandite de acum 30 de ani”, a afirmat primarul Bacaului, Cosmin Necula.

Cum se va realiza investitia

Varianta aleasea de expertii tehnici a fost realizarea unui ansamblu statie de pompare – aductiune/distributie, care sa permita satisfacerea tuturor cerintelor din tema de proiectare, precum si a conditionalitatilor din teren:

A. Modernizarea statiei de pompare Gheraiesti

B.Construirea noii aductiuni Gheraiesti – Barati

C.Realizarea unei gospodarii de apa in incinta frontului de captarea Margineni II

D.Statia subterana de repompare in camin, nou executata, amplasata in zona intersectiei dintre strazile Gheorghe Donici si Vasile Parvan

 

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here