S-au finalizat lucrarile la Aeroportul International „George Enescu” din Bacau

Lucrarile la Aeroportul International „George Enescu” au fost finalizate. Pasagerii vor putea zbura de pe noul terminal, incepand cu data de 15 noiembrie 2017.

Modernizarea Aeroportului Bacau a costat 15 milioane de euro si a inceput in noiembrie 2015. Lucrarile au fost executate de asocierea de firme UTI – Conextrust – GeoArc. Pe langa noul terminal pasageri, s-a construit un nou turn de control, un nou terminal intermodal si o platforma de garare a avioanelor.

„Referitor la investitiile realizate aici, va pot spune ca platile au fost prioritate maxima si au fost efectuate intotdeauna la timp. Consiliul Judetean a monitorizat indeaproape stadiul implementarii acestor masuri si, poate cel mai important aspect pentru bacauani, niciun moment activitatea de trafic aerian nu s-a oprit. S-a lucrat ”sub sarcina” iar noua investitie respecta toate standardele conform legislatiei specifice in vigoare. Prioritatea noastra acum ramane proiectul de amenajare a pistei pentru care avem deja proiectul tehnic realizat, suntem pe locul 2 in Master Plan-ul General de Transport astfel incat intr-o perioada determinata sa putem continua cu ceilalti pasi necesari demararii acestui proiect”, a  precizat presedintele CJ Bacau, Sorin Brasoveanu.

Primarul Necula a declarat ca la sfarsitul acestui an se vor termina toate procedurile de expropriere pentru modernizarea strazii Aeroportului, astfel incat la jumatatea anului 2018 investitia ar putea fi finalizata.

In 2016, prin portile Aeroportului Bacau au trecut peste 410.000 de pasageri. Conform Masterplanului General pe Transporturi, aeroporturile Bacau si Iasi sunt o prioritate in regiunea Moldovei, avand statut de „hub aeroportuar international”

 


Sursa video : CJ Bacau

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here