S-a turnat fundatia la noul „Cinema Orizont”. Cum ar trebui sa arate cladirea la finalul lucrarilor


Miercuri, constructorul a inceput sa toarne placa de fundatie la noul Cinema Orizont. Vechea cladire a fost demolata, iar in loc se va construi un Hub pentru Tineret. Proiectul a fost inceput pe vremea fostei administratii Necula iar contractul de finantare a fost semnat in 2019.

Cinema Orizont, care in prezent este o ruina, se va transforma într-o clădire modernă, multifuncțională unde isi vor desfasura activitatea firme start-up înființate de tinerii băcăuani. Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea mediului antreprenorial in municipiu si regiune prin sprijinirea initiativelor antreprenoriale din domeniul creativ, dezvoltarea competitivitatii economice locale si consolidarea pozitiei pe piata a intreprinderilor mici si mijlocii.

Lucrarile trebuie finalizate in 17 luni si vor costa 2,1 milioane euro – bani europeni:

Se toarnă fundația Centrului pentru tineri pe locul fostului cinematograf ”Orizont”. Prima lucrare de anvergură în ultimii 14 ani în municipiul Bacău! Constructorii au un ritm alert, iar viitorul incubator „Hub pentru tineret – Cinema Orizont” va fi o noutate așteptată de băcăuani!

Hub-ul va cuprinde o sală pentru proiecții cinematografice, spații pentru workshopuri, expoziții, ateliere, prezentări, o cafenea publică cu grădină la etaj și spații de lucru pentru tinerii întreprinzători.” a declarat primarul Viziteu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.