S-a terminat cu poluarea pe Bistrita


În data de 12.08.2011, o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Bacău, Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, Primăriei comunei Blăgeşti şi Poliţiei Locale Blăgeşti, sub coordonarea Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău, a continuat monitorizarea si efectuarea măsurătorilor şi prelevărilor de probe de apă pe albia râului Bistriţa.

Măsurătorile s-au efectuat în zona afluenţei ,,Pârâului Fabricii” cu râul Bistriţa şi în zona ,,Pod Racova”.

Valorile înregistrate în urma analizelor au scăzut, încadrându-se în parametri normali.

Până la această oră (15.00), în zona monitorizată nu s-au mai înregistrat mortalităţi piscicole; echipa de intervenţie din cadrul I.S.U. Bacău a recoltat din zona ,,Pod Racova”, cca. 15 kg peşte mort, aflat în diferite stadii de descompunere. Întreaga cantitate de peşte a fost predată Primăriei Gârleni, aceasta având obligativitatea de a o preda la S.C. Protan S.A.

Monitorizările vor continua până la primirea rezultatelor de laborator.
Se menţine recomandarea ca, până la finalizarea investigaţiilor, să nu se recolteze, consume şi comercializeze peştele din zonele respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.