S-a semnat contractul de proiectare și execuție a drumului Motoșeni – Stănișești (DJ 243B). Valoarea investiției — aprox. 30 milioane lei

Publicitate

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru drumul Motoșeni-Gura-Crăiești-Benești-Balotești-Stănișești, DJ 243B. Sectorul de drum județean pe care se va executa lucrarea are o lungime de 15 km şi deserveşte aproximativ 7 000 de locuitori din localitățile de pe stânga Siretului.

La evenimentul de semnare a contractului au participat, alături de primarii comunelor Motoşeni şi Stănişeşti, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, vicepreşedintele Silviu Pravăţ, senatorul Dragoş Benea, deputatul Ionel Floroiu, directorul Serviciului Public Judeţean de Drumuri, Ardeleanu Lenuţa şi reprezentantul asocierii de firme care a câştigat licitaţia pentru execuţie.

Valoarea investiţiei este de 29,7 milioane de lei, iar lucrările vor fi executate în 24 de luni la care se adaugă o perioadă de 6 luni pentru proiectare. Drumul judeţean Motoşeni – Stănişeşti face parte dintr-un pachet de şapte drumuri judeţene a căror reabilitare este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II, drumuri care traversează 7 comune şi 25 de sate.

„Este o zi cu adevărat importantă pentru locuitorii comunelor Motoşeni şi Stănişeşti. Vorbim despre lucrări complexe care pun în valoare şi cresc potenţialul de investiţii al zonei”, a declarat Sorin Braşoveanu, șeful CJ Bacău.

Senatorul Dragoş Benea a subliniat că aleșii care au primit încrederea cetățenilor în 2016 trebuie să se ridice la înălțimea acestui vot și că promisiunile făcute trebuie îndeplinite. „Noi, cei care am primit votul de încredere al cetăţenilor suntem într-o competiţie privitoare la proiectele pe care le-am promis în 2016 şi 2017. Înţelegem să ne ţinem de promisiune, iar rezultatele încep să apară”, a declarat senatorul Benea.

Acesta este cel de-al treilea contract de execuţie care se semnează de la începutul lui 2019. În cursul lunii martie au fost semnate contractele pentru drumurile Pădureni – Godovana (DJ241B) şi Horgeşti-Răcătău (DJ 252A).

Drumul judeţean Pădureni – Godovana va fi reabilitat pe o lungime de 15 kilometri, traversând comuna Filipeni în timp ce Horgești – Răcătău va fi asfaltat și modernizat pe o lungime de 7,5 kilometri. Perioada de execuție a ambelor proiecte este estimată la 24 de luni, timp la care se adaugă trei luni pentru proiectare.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here