S-a modificat calendarul evaluărilor naţionale. Vezi noile date de susținere a testelor

0

Evaluarile nationale pe care le vor sustine elevii la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor incepe la data de 28 mai si se vor finaliza la 6 iunie, a anuntat joi ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

S-a modificat astfel calendarul initial pus in dezbatere, incat primii testati vor fi elevii de clasa a IV-a la Limba romana. Notele nu vor fi trecute in catalog, evaluarile se vor desfasura in clasa, elevii nu vor fi separati cate unul in banca, insa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte, a precizat Pricopie.

La aceste evaluari nu vor fi camere video, iar notele nu vor fi publice, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, care a precizat ca „ne intereseaza evaluarea de sistem”. „Noi la nivel national vom prezenta un raport ca la testele PISA in care vom spune cum stam pe fiecare competenta si vom transmite si masurile pe care trebuie sa le adoptam pentru a remedia problemele. E prima data cand facem aceste lucruri si vom continua anul viitor”, a continuat ministrul.

Acesta a anuntat ca o alta modificare este legata de evaluarea de la finalul clasei a IV-a. „In legea educatiei nationale se vorbeste despre o pilotare la nivelul clasei a IV-a, in timp ce noi am decis ca aceasta evaluare sa se desfasoare la nivelul tuturor claselor”, a explicat Pricopie.

Calendarul evaluarilor nationale

– 28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romana,

– 29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematica,

– 30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba materna,

– 2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana,

– 3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna,

– 4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica,

– 5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare,

– 6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Stiinte ale naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.