S-a inchis depozitul de deseuri de la Buhusi


 

Miercuri, 28 noiembrie, a avut loc receptia lucrarilor de constructie pentru inchiderea vechiului depozit de deseuri de la Buhusi. Proiectul face parte din cadrul contractului de lucrari “Inchiderea depozitelor neconforme Onesti, Moinesti, Darmanesti, Comanesti, Targu Ocna si Buhusi si constructia celulei doi a depozitului judetean de la Bacau”.

Valoare contractului este de 54.321.934 lei si a fost semnat in decembrie 2011 de Dragos Benea, presedinte Consiliul Judetean Bacau si de asociatia de firme SC Iridex Group Constructii S.A. SC Hidroconstructia SA si SC Finara SRL (Romania). Inchiderea depozitului neconform de la Buhusi, alaturi de cele de la Onesti, Moinesti, Darmanesti, Comanesti, Targu Ocna si constructia celului doi a depozitului judetean de la Bacau fac parte din proiectul “Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Bacau”, proiect cofinantat din Programul Operational Sectorial Mediu.

Nina Chiper

„Depozitul neconform de la Buhusi a fost deschis in anul 1972 iar suprafata ocupata de deseuri ce a fost sistematizata a fost de 18.489 mp. Depozitul a fost inchis conform standardelor UE, ce prevad nivelarea terenului, drenarea apei de suprafata, impermeabilizarea suprafetei terenului, etansarea suprafetei de peste 18.489 mp cu geocompozit bentonitic, care va asigura izolarea completa a corpului depozitului de mediu inconjurator, extractia gazului din depozit si ingradirea perimetrului. Valoarea lucrarilor a fost de 1.173.000 lei din care partea de impermeabilizare a reprezentat aproximativ jumatate.” – ne-a declarat Nina Chiper, coordonator UIP-SIMDS.

De la 1 ianuarie 2013, pretul va creste – de la 5 lei/tona, la 24 de lei/ tona – si va fi resimtit in factura cetatenilor.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.