S-a finalizat licitatia pentru parcarea de 1 milion de euro din zona Bradului-Tipografilor. Primaria va emite ordin de incepere a lucrarilor


Parcare de 4 milioane de lei + TVA

Licitatia pentru parcarea de 1 milion de euro don zona Bradului – Tipografilor s-a finalizat. Cele doua firme care au castigat proiectul sunt Trust GP SRL si Gamserv Cons SRL. Trust GP este o firma noua, infiintata in 2020, care activeaza in domeniul constructiilor. In 2021 a avut o cifra de afaceri de 3.8 milioane lei, fiind condusa de familia Negurici.

Gamserv Cons SRL se ocupa cu analize tehnice din anul 2017, iar in 2021 a avut o cifra de afaceri de 4.5 milioane lei. Compania este condusa de Gradinaru Alexandru Marian.

Pentru Bacau.net, primarul Viziteu a declarat ca urmeaza sa fie emis ordinul de incepere a lucrarilor.

Cele 17 garaje din zona au fost demolate, iar in locul lor ar trebui sa fie construite locuri de parcare noi, zone verzi si spatii de joaca:

Obiectivele proiectului sunt constituite derealizarea unei parcări la sol, cu scopurile de descongestionare a traficul în zona de intervenție desemnată și de creștere a mobilității, crearea de spații de joacă și odihnă pasiv/ activă în aer liber, pentru creșterea calității vieții comunității căreia îi este dedicată, crearea de spațiu verde pentru optimizarea estetică a peisajului și reducerea factorilor de mediu de poluare a solului, aerului și apei freatice.” se arata in documentele licitatiei intocmite de Primaria Bacau

Detalii despre parcare:

-În realizarea soluției pentru parcare s-a avut în vedere acoperirea cu pavele a acesteia și realizarea de pante care să favorizeze irigarea naturală a zonelor verzi cu ape meteorice.

Platforma de gunoi va fi repoziționată, fiind amenajată într-o zonă mai centrală, ușor de accesat de către toți locuitorii.

-Întreaga zonă va fi reconfigurată din punct de vedere al iluminatului public, în acord cu noua amenajare

-Pentru creșterea sentimentului de siguranță și facilitarea transmisiilor de date, zona va beneficia de sistem de supraveghere video integrat, precum și de sistem wi-fi. În zonele în care stâlpii de iluminat sunt în apropierea locurilor de stat, se pot adiționa și prize de încărcare pentru telefoanele mobile.

-Având în vedere înnoirea parcului auto cu vehicole electrice sau hibride, s-a avut în vedere montarea unei stații electrice de încărcare pentru facilitarea încărcării acestora, cu două puncte.

Locuri de joaca si fitness in aer liber

Spațiile verzi vor fi amenajate sub nivelul suprafețelor construite, constituind astfel un sistem de bioretenție (rain-gardens), prin absorbția apelor pluviale de pe structura rutieră de proximitate.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.