S-a emis autorizatia de mediu pentru SOMA. Prefectura: „Nu a existat niciun moment varianta sistarii serviciului de salubrizare in Bacau”

0

Prefectura Bacau a anuntat luni,seara, printr-un comunicat de presa ca autorizatia de mediu pentru operatorul Soma a fost eliberata de Agentia de Mediu si ca aceasta „nu este conditionata de incheierea unui act aditional cu operatorul care face obiectul autorizarii”.

Mai multa decat atat, Prefectura a precizat ca „nu a existat niciun moment varianta sistarii serviciului de salubrizare in Bacau”.

Redam comunicatul integral :

„Urmare a ședinței Comitetului Județean pt Situații de Urgență Bacău, convocată de prefectul judetului, Valentin Ivancea, sambata, 30 noiembrie a.c., referitor la asigurarea continuitatii prestarii serviciului de colectare si transport deseuri in Municipiul  Bacau și 22 de unități administrativ teritoriale limitrofe, s au luat măsuri specifice.

Astfel, autorizația integrata de mediu pentru operatorul SOMA a fost eliberata de Agentia pentru Protectia Mediului in cursul zilei de astăzi (luni, 2 decembrie).

Asa cum s-a sustinut de catre autoritatile de resort si in sedinta CJSU de sambata, 30 noiembrie, eliberarea autorizatiei nu este conditionata de incheierea unui act aditional cu operatorul care face obiectul autorizarii.

Precizam că nu a existat niciun moment varianta sistarii serviciului de salubrizare in Bacau si cele 22 de unități administrativ teritoriale limitrofe, asa cum, de altfel și prefectul Valentin Ivancea a sustinut tot timpul in ultimele 3 zile.

Potrivit principiului continuitatii furnizarii serviciilor de utilitate publica, la solicitarea autoritatilor publice locale, operatorul trebuie sa asigure prestarea serviciului pana la data desemnarii unui nou operator, dar nu mai mult de 90 de zile.

Unitatea administrativ teritoriala Bacau este responsabila de îndeplinirea indicatorilor de performanța și de aplicarea penalităților, conform art. 17 din Legea 211 /2011.

Prefectul județului Bacau, in calitate de presedinte al CJSU Bacau, are obligatia de a asigura respectarea legalitatii privind  functionarea sistemelor publice, in acest caz, in spiritul deservirii interesului public general.” se precizeaza in comunicatul Prefecturii Bacau

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.