S-a eliminat rata de vaccinare pentru scoli. Aceste se vor inchide in functie de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

Comitetul pentru Situatii de Urgenta a adoptat, joi, o noua hotarare care schimba modul in care se vor inchide scolile ( vor trece in invatamant online ). Astfel, scolile vor trece in sistem online in functie de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale. S-a eliminat criteriul privind rata de vaccinare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3 pentru

  • abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
  • scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

Mai precis, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%. Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

Hotararea poate fi accesata aici.

Sursa: digi24.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentControale, in Bacau, la societatile de dezmembrari auto. Politistii au dat 2 amenzi de 47.500 lei
Articolul urmatorAccident cu victime pe DN11. Se circula pe o singura banda

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.