S-a deschis Casa Berarilor Artizani Bacau!


Cu siguranță ați auzit măcar o dată până acum de berea artizanală sau ați observat-o în meniul vreunui restaurant. În ultimii ani, acest tip de bere a devenit tot mai popular și tot mai apreciat iar unele mărci se regăsesc cu ușurință și în magazinele obișnuite. Începând de astăzi, ne putem bucura și noi de gustul berii artizanale în Bacau.

Marea deschidere a avut loc astăzi începând cu ora 12:00, în zona de nord a orașului (str Stefan cel Mare nr.7) unde Casa Berarilor Artizani Bacau a pregătit bere artizanală românească făcută numai din ingrediente naturale și îmbuteliată proaspăt chiar în magazin de către maeștrii berari.

Primii 100 de pofticioși sau curioși care pășesc în noua locație atăzi, vor primi o bere din partea maeștrilor berarilor artizani.

Consumul de bere artizanală este în creștere și poate fi considerat un adevărat fenomen. Iubitorii de bere sunt foarte interesati să guste produse artizanale, astfel încât și numărul producătorilor din România a crescut foarte mult în ultimii ani.

Berea artizanală sau berea de casă este produsă în cantități mici, prin fermentație naturală și cu ingrediente naturale. Denumită și bere Craft, ea urmează rețetele și metodele tradiționale de producere și nu conține ingrediente folosite în procesul industrial de producere a berii – conservanți, aditivi.

Spre deosebire de cea clasică și industrială, berea artizanală are un gust mai puternic, este mai aromată și are mai puțin acid. În ceea ce privește alcoolemia, berile artizanale, la fel ca și cele industriale au în general în jur de 5% și 7% alcool.

De regulă această bere este produsă de firme mici, de obicei sunt 2 – 3 asociați, mari iubitori de bere care urmează rețetele mai puțin cunoscute. Pentru a comercializa bere artizanală ai nevoie de autorizațiile pentru a produce bere.

Procesul de autorizare este unul la fel de complicat precum cel destinat marilor companii care comercializează berea. Nu există proceduri speciale pentru berile artizanale. O altă provocare a acestor beri este pătrunderea în meniurile restaurantelor și hotelurilor.

Cei mai pricepuți berari din lume sunt în Belgia, Olanda, Germania, Franța, Cehia dar și SUA

Țările cu tradiție în producția de bere artizanală sunt cele în care găsim și cele mai multe mari fabrici de bere: Belgia, Olanda, Germania, Franța, Cehia dar și SUA – acestea sunt țări în care se găsesc nenumărate beri artizanale. În țara noastră există mai mulți producători de bere artizanală care folosesc rețete total diferite față de cele folosite pentru berile clasice.

Berea artizanală nu este o bere filtrată sau sterilizată precum cele industriale. Odată cu filtrarea și pasteurizarea, berea este golită de drojdie, enzime, proteine și o mulțime de alte componente benefice care îi oferă o anumită aromă, consistență și culoare. Spre deosebire de producătorii industriali, producătorii de bere artizanală își permit să se joace cu diverse arome, să caute și să încerce rețete noi de bere.

Casa Berarilor Artizani Bacau

Strada Stefan cel Mare , nr.7 , Municipiul Bacau

Telefon : 0721 821 093

Facebook : Casa Berarilor Artizani Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.