S-a dat startul in cursa de atragere de fonduri UE – perioada 2021 – 2027. Ivancea: „Pornim impreuna pe drumul dezvoltării regionale, cu scopul de a atrage cât mai multe fonduri pentru regiunea din care facem parte”

Astăzi, la invitația directorului general ADR Nord-Est, Vasile Asandei, presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a participat la evenimentul de lansare a Programului Operațional Regional Nord- Est 2021-2027, desfășurat la Piatra- Neamț, în prezența dl. Krzysztof Kasprzyk – șef adjunct al Unității pentru România, Direcția Generală Politică Regională & Urbană, Comisia Europeană și a autorităților naționale, județene și locale.

Practic, astăzi s-a dat startul în cursa atragerii de fonduri europene pentru perioada 2021- 2027. Suma alocată- 1,75 miliarde euro- este una dintre cele mai mari din țară și are o valoare cu 75 % peste cea alocată programului care se încheie. Fondurile sunt structurate în 8 priorități de dezvoltare care să transforme regiunea Nord-Est în una mai competitivă, inovativă, digitalizată, durabilă & prietenoasă cu mediul, cu o mobilitate urbană mai durabilă, accesibilă, educată, atractivă și pregătită pentru a oferi asistență tehnică.

Vestea cea mai bună este că ADR Nord-Est va fi autoritate de management pentru implementarea proiectelor care se vor depune în acest exercițiu financiar. Un alt plus îl reprezintă faptul că se urmărește debirocratizarea procedurilor pentru obținerea fondurilor europene, un exemplu de bună practică în acest sens pentru toate statele membre, fiind cel implementat în Polonia de către Krzysztof Kasprzyk, în perioada în care a condus autoritatea de management.

Descentralizarea vine, în mod cert, în sprijinul autorităților locale prin stabilirea punctului central al programului regional la Piatra Neamț.În parteneriat cu ADR și celelalte UAT- uri, pornim ÎMPREUNĂ pe drumul dezvoltării regionale, cu scopul de a atrage cât mai multe fonduri pentru regiunea din care facem parte.” a declarat Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCaravana Culturală a Romilor ajunge in Bacau. Cristi Nuca va sustine un concert miercuri, 16 noiembrie, la Sala Teatrului Fain
Articolul urmatorPolitistii locali bacauani au confiscat o caruta, dupa ce proprietarul a mai incalcat legea de 6 ori

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.