S-a anuntat castigatorul licitatiei pentru Rezerva de Apa a Bacaului

0

Branpis, castigatorul licitatiei

Societatea Branpis SRL a castigat licitatia pentru realizarea Rezervei de Apa a Bacaului. Aceasta lucrare ar trebui sa asigure cu apa Municipiul Bacau in caz de o avarie la conducta de aductiune de la Valea Uzului.

Brandusoiu ( Branpis SRL )

Sistemul de alimentare cu apa al Municipiului Bacau este in prezent vulnerabil deoarece sursa principala de apa este lacul Poiana Uzului. O avarie la conducta de aductiune de la aceasta sursa duce la intreruperea alimentarii cu apa in aproape toate zonele Municipiului Bacau.

Construirea unei „rezerve de apa a Bacaului” este o solutie alternativa de alimentare cu apa a orasului. Este vorba de lucrări la trei tronsoane de conductă care, odată finalizate, vor alcătui un „inel” ce va asigura alimentarea cu apă a orașului, în ipoteza unor noi avarii pe aducțiunea V. Uzului – Bacău.

Valoarea estimata a proiectului este de 19.025.197 lei, fara TVA. Rezerva de Apa a Municipiului Bacau se va realiza cu bani de la Guvernul Romaniei, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

Cum se va realiza investitia

Varianta aleasea de expertii tehnici a fost realizarea unui ansamblu statie de pompare – aductiune/distributie, care sa permita satisfacerea tuturor cerintelor din tema de proiectare, precum si a conditionalitatilor din teren:

A. Modernizarea statiei de pompare Gheraiesti

B.Construirea noii aductiuni Gheraiesti – Barati

C.Realizarea unei gospodarii de apa in incinta frontului de captarea Margineni II

D.Statia subterana de repompare in camin, nou executata, amplasata in zona intersectiei dintre strazile Gheorghe Donici si Vasile Parvan

Detalii tehnice

Lungimea totala a conductei de aductiune / distributie propusa pentru constituira rezervei de apa a municipiului Bacau va fi de 8900 ml, din care 1965 ml existent si 6935 ml propus si va cuprinde mai multe tronsoane de conducta din fonta si PEHD amplasate pe domeniul public al municipiului Bacau, dupa cum urmeaza :

Tronsonul I cu plecare din statia de pompe Gheraiesti pana in Calea Moldovei.
Se va construi un tronson de conducta de PEHD DN 710 PN 6 in lungime de 600 ml.

Tronsonul II cu plecare de la intersectia strazii Frunzei cu strada Calea Moldovei pana in strada Stefan cel Mare (zona Podul cu lanturi).

In prezent pe acest tronson functioneaza o conducta din fonta Fgn Dn 700, care corespunde tehnic cerintelor de exploatare, in lungime de 1355 ml.

Tronsonul III cu plecare din strada Digul Barnat, capatul dinspre strada Stefan cel Mare (dupa supratraversarea paraului Barnat), pana in dreptul intrarii la Carrefour.
Se va construi un tronson de conducta PEHD DN 630, PN 6 in lungime de 560 ml.

Tronsonul IV cu plecare din dreptul intrarii la Carrefour spre pasajul peste calea ferata de pe strada Calea Moinesti la caminul proiectat (proiectul 137/2011 – SC Consulting Project Business SRL).

Se va construi un tronson nou de conducta din PEHD DN 630 PN 6 amplasat pe traseul Intrare Selgros – Bradului – Prelungirea Bradului – Nordului – Cartier ANL- Depoului – Pasajul Calea Moinesti, in lungime de 2190 ml. Pe accest tronson, in zona blocurilor ANL, se va cupla conducta ce va prelua debitul din captarea Margineni 2 printr-o conducta PEHD DN 315 PN 6, in lungime de 400 ml.

Tronsonul V cu plecare din caminul de racord cu tronsonul IV, sub pasajul CF, inainte de subtraversarea ansambului de caii ferate (linia CF Ploiesti – Viscani km 302+920 linia I si II, linia 46 acces Grupa tehnica Calatori, linia CF Bacau – Bicaz km 0+680, si liniile industriale SC Diana Forest si SC Cereal Com Bacau) spre caminul de racord din strada Abatorului (sensul giratoriu de la Dedeman).

Tronsonul VI cu plecare din strada Abatorului (sensul giratoriu de la Dedeman), pana la intersectia cu strada Vasile Parvan.

Se va construi un tronson de conducta PEHD DN 630, PN 6 in lungime de 960 ml.
Tronsonul VII amplasat intre intersectia strazilor Abatorului cu Vasile Parvan, unde va fi amplasata o statie de repompare in camin, pana la intrarea in incinta rezervoarelor Barati.

Descrierea situatiei propuse:

Modernizarea statiei de pompare Gheraiesti, prin echiparea statiei si executia unui racord electric cuprinzand echipamente de separatie, coloane de transport, transformator electric si tablou de alimentare.

Constituirea noii aductiuni Geraiesti – Barati :

Inlocuirea tronsonului de otel pe strada Frunzei cu conducta de PEHD DN 700, aceasta avand avantajul unei mai bune elasticitati, in conditiile in care pe aceasta strada spatiul este foarte redus (conducta veche nu poate fi dezafectata pana la punerea in functiune a celei noi) si aglomerarea de retele urbane existente: conducta de gaz, canalizare menajera, telefonie, electricitate, etc.

Mentinerea in functiune a conductei de fonta existente pe Calea Moldovei, pana la supratraversarea peste digul Barnat. Acest tronson este de constructie recenta si va putea asigura conditiile necesare de alimentare cu apa pentru zona locuita din aval de podul cu lanturi, precum si tranzitarea debitului proiectat spre rezervoarele de la Barati.

Construirea unui tronson nou de conducta pe strazile Digul Barnat – Bradului – Prelungirea Bradului – Nordului – Cartier ANL- Depoului – Pasajul Calea Moinesti, unde se va cupla cu conducta PEHD DN 600 montata deja, inclusiv in subtraversarea caii ferate. Acest tronson va inlocui si scoate din functiune conductele existente PREMO DN 800, amplasate in proprietati private si aflate la un nivel ridicat de colmatare. Tronsonul nou, construit din conducta PEHD DN 600, va functiona in regim de conducta de distributie si la debitele cerute de consumatorii actuali si cei preconizati, presiunea estimata fiind 2,5 – 3,5 bari. In zona strazii Depoului – ANL se va face racordarea statiei de pompe din frontul de captare Margineni 2 la aductiunea nou creata, prin intermediul unui tronson de conducta PEHD DN 315 in lungime de 400 ml.

Continuarea tronsonului de conducta nou construit, din PEHD DN 600, situat in intersectia cu sens giratoriu – strada Abatorului si Gheorghe Donici, pana la intersectia cu strada Vasile Parvan. In zona intersectiei celor doua strazi, unde sunt conditii de amplasament se va monta o statie de repompare in linie, ce va asigura ridicarea presiunii din conducta pentru transportul debitelor proiectate in rezervoarele Barati. Parametrii de functionare ai statiei de repompare se estimeaza la debitul de 1100mc/h si presiunea de cca 55-60 mCA. Tot in zona strazii Abatorului se va face un bypass, intre conducta existenta si plecarea din rezervoarele Barati. Aceasta conexiune va permite ca debitele din statia de pompare Gheraiesti sa poata intra direct in sistemul de alimentare gravitational existent si in situatii extreme tronsonul nou construit sa poata asigura circulatia apei in dublu sens, putandu-se alimenta orasul in orele de varf si sa asigure volumele de compensare preconizate in rezervoarele Barati.

Tronsonul ce face legatura intre statia de repompare si rezervoare se va amplasa pe strazile Vasile Parvan si Bisericii, pana la accesul in incinta rezervoarelor Barati si va fi tot din PEHD DN 600, pentru a se realiza montajul in spatiul redus existent in zona.
Realizarea unei gospodarii de apa in incinta frontului de captare 2 Margineni, constituita din rezervor tampon de 150 mc, statie de pompare in retea si statie de clorinare. Statia de pompare din frontul de captare Margineni, statia de pompare si statia de clorinare vor fi nou amplasate in incinta gospodariei de apa, montate suprateran in containere metalice izolate termic si racordate la energie electrica.

C. Statia subterana de repompare in camin, nou executata, amplasata in zona intersectiei dintre strazile Gheorghe Donici si Vasile Parvan – echiparea statiei si executia unui racord electric cuprinzand echipamente de separatie, coloane de transport, transformator electric si tablou de alimentare.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.