Rusia ameninta direct Romania, dupa cazul avionului din Ucraina aterizat in Bacau. Ciuca: „Nu avem de ce sa ne fie frica. Avionul a plecat din România neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație”


Rusia a amenintat direct Romania si tarile vecine care ofera Ucrainei aeroporturile pentru sprijinirea avioanelor militare. Tarile care ofera sprijin aerian Ucrainei – spun rusii – pot fi considerate ca intra direct in conflict cu Rusia:

Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konachenkov

Premierul Ciuca a fost invitat duminica, seara, la DIgi24, unde a explicat exact despre ce este vorba. Premierul a spus „ca nu are de ce sa ne fie frica”, intrucat avionul militar care a aterizat la Bacau a urmat protocolul si a plecat din tara noastra fara armament pe el:

Într-adevăr, în prima zi la declanșarea conflictul, a fost un avion militar ucrainean. A solicitat aterizare de urgență pe unul din aeroporturile noastre. A fost însoțit de la intrare în spațiul aerian al României de către două aeronave, a aterizat în siguranță pe aeroportul de la Bacău și acolo s-au desfășurat toate operațiunile tehnice vizavi de această situație. Am anunțat public și când a aterizat și când a fost înapoiat avionul. Avionul a plecat din România neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație. (…) Ca atare, nu văd de ce am fi acuzați că am desfășurat astfel  de activități. Am fost absolut transparent, fără niciun fel de intenție de a ascunde ceva. Asta e situația reală”, a spus Nicolae Ciucă, la Digi24

Premierul Nicolae Ciucă a mai precizat că „nu avem de ce să ne fie frică”, având în vedere apartenența României la UE și NATO.

Premierul a cataloga actiunea Rusiei drept ilegala si brutala. Acesta a dat asigurari ca toate masurile care se iau in cadrul NATO sunt menite sa ne protejeze:

Aceasta agresiune nejustificata, ilegala impotriva Ucrainei este cel mai mare conflict dupa al doilea razboi mondial. Nimeni nu s-a gandit ca vom vedea atatia refugiati care fug, pleaca din teroarea din Ucraina si incearca sa-si salveze copiii. Toate actiunile care se iau in cadrul NATO sunt menite sa ne protejeze.” a mai precizat premierul Ciuca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.