Romsilva a montat 177 de camere pentru prevenirea taierilor ilegale de lemn. O parte dintre ele au fost instalate in judetul Bacau


Romsilva anunţă că a montat 177 de camere de monitorizare pentru prevenirea tăierilor ilegale în fondul forestier administrat, necesarul estimat fiind de peste 1.600. Unele dispozitive verifică automat numerele de înmatriculare ale maşinilor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat.

”Pentru a preveni tăierile ilegale în fondul forestier de stat şi transporturile ilegale de masă lemnoasă, direcţiile silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au instalat, până în prezent, 177 de camere video de monitorizare, pe drumurile forestiere administrate”, a transmis, joi, Romsilva, într-un comunicat de presă.  

O parte din aceste camere video sunt de tipul Licence Plate Recognition (LPR), care identifică şi verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat, permiţând verificarea transporturilor de masă lemnoasă, precum şi trasabilitatea lemnului exploatat din pădurile proprietatea publică a statului. 

Acces la aceste sisteme video au şi organele de poliţie, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare.  

Cele mai multe sisteme video au fost instalate la direcţiile silvice Caraş – Severin, Botoşani, Mureş, Bacău, Braşov, Hunedoara, Sibiu, Maramureş, Suceava şi Vâlcea.  

”Procesul de implementare a acestor sisteme video este în desfăşurare, la nivelul tuturor direcţiilor silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva fiind identificat un necesar de 1.603 sisteme de monitorizare video în fondul forestier de stat şi pe drumurile forestiere. Amplasarea lor se va face în zonele cu risc la sustragerea de material lemnos, identificate de specialiştii Romsilva”, a mai transmis Romsilva.  

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.