Romeo Stavarache și-a depus candidatura. Biroul Electoral verifică listele cu semnături


Primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, și-a depus luni – la prânz – candidatura pentru alegerile locale din 5 iunie. Stavarache vizează un nou mandat de primar, în condițiile în care imaginea sa este puternic atinsă de dosarele penale în care a fost inculpat de DNA.

Listele cu semnături au fost depuse la Biroul Electoral de Circumscripție Bacău de către avocata lui Stavarache, Doinița Boană. Contactată de portalul Bacau.NET, judecătoarea Simona Panfil, președinta BEC, a declarat că listele cu semnături urmează să fie verificate de către BEC.

„Abia am primit candidatura domniei sale și listele cu semnături. Nu este pronunțată încă nicio decizie. Urmează să verificăm listele și, ulterior, să comunicăm o decizie”, a declarat ea.

Stavarache a devenit primar al Bacăului în 2004, ocupând funcția de edil șef vreme de 3 mandate (12 ani). În iulie 2014, Romeo Stavarache a fost arestat preventiv, alături de Liviu Goian și Liviu Cenușă, fiind acuzat de DNA de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită, totalizând un prejudiciu de 600.000 euro.

Primarul suspendat va candida independent, PNL – partidul pe care l-a condus un deceniu – mergând pe mâna fostului viceprimar al lui Stavarache, Dragoș Luchian.

Vom reveni cu amănunte.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.